Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy poslac dziecko do przedszkola z kaszlem?

Polecane posty

Gość gość

Co Wy robicie mamy? Nasz debiut w przedszkolu, nie wiem, co zrobic? Dziecko ma suchy kaszel, osluchowo czyste.

Gość gość
Przedszkole ma kaszel?

Gość gość
moze inaczej powinnam sformułowac zdanie, czy moze odpowiedziec ktos, komu to nie przeszkadza?

Gość gość
Ja posłałabym córkę .

Gość gość
Czy wy z każdym pierdnieciem lecicie na forum i pytać 'co robic'

Gość gość
Oj skoro dziewczyna ma dziecko I rok to co w tym złego że pyta. Autorko poślij, z czasem przekonasz się ze rodzice z większymi infekcjami przyprowadzają dzieci

Gość gość
Jesli osluchowo czyste to znaczy,ze bylas u lekarza.Nie moglas go spytac tylko tu szukasz porady?

Gość gość
Tak detektywie, bylam u lekarza i spytalam. Dr powiedzial, ze lepiej zostawic na wszelki wypadek.Ale spytalam Was, jak Wy praktycznie do tego podchodzicie i co robicie. Jak juz napisalam, dziecko 1 rok w przedszkolu i po prostu nie wiem. Pozatym gdybym miala gdzie dziecko zostawic, to bym zostawila, a tak musze odmowic prace, gdzie moj szef zachwycony nie bedzie.

Gość gość
poslac, przesadzacie z tym cackaniem sie naprawde

Gość gość
Moje z katarem zostało w domu.

Gość gość
A moje z katarem chodzi i nic mu nie jest. Jutro piaty dzien, katar coraz mniejszy nie widzę powodu by go trzymac w domu. zależy jaki ten kaszel, jak rokujący źle czyli na chorobe to bym zostawila a jak takie nic, bardziej alergiczne to bym poslala.

Gość gość
To po chooy pytalas lekarza skoro jego zdanie masz w doopie?Prawda jest taka,ze gdybys nie trzesla portkami przed szefem to zostawilabys dzieciaka w domu bez zawracania gitary na kafe

Gość gość
Tak, taka jest prawda, ze gdybym mogla to zostalabym w domu i nie pytala was. A co ci sie stalo, ze zawracam gitare na kafe? jak ci temat nie pasuje, to nie czytaj, proste. Moze dla ciebie kafe sluzy tylko do obrazania, ale są tu tez NORMALNE mamy, ktory normalnie odpowiedzą

Gość gość
ja bym zostawiła w domu, co będize innych zarażał, potem będa do mnie pretensje, że chore posyłam

Gość gość
Jak tylko kaszel to niech idzie normalnie do przedszkola. U nas polowa grupy kaszle smarka sie i co zrobic..

Gość gość
No wiec sama sobie odpowiedzialas.Nie mozesz zostac w domu czyli dzieciak frunie rano do przedszkola.Swoja droga co z ciebie za matka,ze ze strachu przed szefem poswieasz zdrowie wlasnego dziecka?Chooy z tym dziadem

Gość gość
Do osoby, ktora mnie atakuje- masz dzieci? pracujesz? Chodzily do przedszkola? Czy kazdy katar, kaszel uwazasz za narazanie zdrowia dziecka i zostawalas w domu?

Gość gość
No to pusc do tego przedszkola i przestan sie k/u/r/w/a pytac skoro juz podjelas decyzje

Gość gość
decyzji nie podjęlam, liczylam na odpowiedzi NORMALNYCH mam. Masz na kafe setki innych tematow, wiec nie musisz pisac na moim. Napisalam wyraznie, ze moge nie isc do pracy i się waham, ale jak widac ktos nie posiada umiejętności czytania ze zrozumieniem.

Gość gość
Autorko jeśli nie ma gorączki to normalnie zaprowadź do przedszkola. Nie przejmuj sie głupimi komentarzami .Jak rodzice pracują to nie można co chwile biegać na L4.

Gość gość
ty nie posiadasz umiejetnosci decydowania o wlasnym dziecku,w zwiazku z czym olewasz zdanie lerza i pytasz a kafe:O gratuluje odpowiedzialna mamusiu

Gość gość
*lekarza

Gość gość
nie uważam się za nienormalną zostawiając dziecko w domu, nie wiem jakie panują zwyczaje w przedszkolu, my dopiero debiutujemy, wiem tylko, że nie chciałabym aby ktoś miał do mnie pretensje, że moje chore dziecko zaraziło pół grupy.

Gość gość
Chyba logiczne, ze gdyby kazda mama poszla do dr z samym kaszlem, to lekarz zawsze powie- najlepiej zostawic w domu. Jednak wiekszosc mam nie chodzi z samym kaszlem do lekarza, i w zwiazku z tym nie slysząc tych slow od lekarza nie muszą ich olewac, jak mi zarzycasz. Dziekuje za normalne odpowiedzi. Osobo, ktora tu mącisz- nudzisz się? Nie masz wlasnego, ciekawego życia, że siedzisz na glupich wg ciebie tematach na kafe i sie wyżywasz? AAAAAAA może jestes staraczką i się dowartosciowujesz bluzgając innych?

Gość gość
"może jestes staraczką i się dowartosciowujesz bluzgając innych?" :D Kwintesencja kafeterii :D Ty jestes staraczka a ja jestem lepsza, ja jestem matka :D O ludzie! :D

Gość gość
a gdzie ja napisalam,ze to glupi temat?Glupia jestes ty:-)

Gość gość
matko, trochę kultury, a tak nawiązując do tematu to w niektórych przedszkolach nie przyjmią dziecka z katarem lub kaszlem

Gość gość
a jak dziecko bedzie naprawde chore? to co tez poslesz bo szef zachwycony nie bedzie? rob tak jak lekarz każe.

Gość gość
no i wlasnie-jak dziecko bedzie naprawde chore- czyli chodzi mi o to, jak traktujecie sam kaszel. Logiczne, ze jak bedzie naprawde chore, to zostane z nim w domu. I grzecznie pytalam o sam kaszelek. osobo-ale mi dowalilas, ze jestem glupia. wiesz, moj przedszkolak dyskutuje na wyzszym poziomie niz ty. I gdzie ja napisalam, ze jestem lepsza, bo mam dziecko, bo niedowidze chyba?

Gość gość
wiesz kaszel kaszlowi nierowny i trudno przewidziec czy się rozwinie w dalszą powazniejszą chorobę czy przedmucha go wiatr. u mnie dzxiecko najpierw kaszlało ale dawałam do przedszkola bo nawet byłam u lekarki i wystawila takie zaswiadczenie ze dziecko moze chodzic do przedszkola bo niczego zlego się nioe dosłuchala. a jak się potem okazało były to poczatki ospy i zaraziła całe przedszkole. ale niepowiedziane ze zawsze tak musi być. ty jako matka powinnas sama wiedziec najlepiej,oszacowac ryzyko. czy dziecko bedzie długo w przedszkolu czy bedzie miało czas na wypoczecie. bo jak organizm osłabiony to wszystko co złę łapier a wiadomo jak w przedszkolu nie ma czasu na odpoczynek. dlatego ja mimo wszystko bym zostawiła w domu.