Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W co zainwestować oszczędności?

Polecane posty

Gość gość

Mamy odłożone 150tysięcy ja bym hciała kupić mieszkanie za to i wynająć, mąż natomiast woli lokatę. Ja wychodzę z założenia, że pieniądze najlepiej inwestować w neruchomości, bo z bankami różnie bywa. A wy w co byscie zainwestowali taką kwotę?

Gość gość
chciała* zjadłam literkę c

Gość gość
Nie wiem gdzie mieszkacie, ale musisz porównać dochody netto z wynajmu z kasą z lokaty. Notabene lokaty są teraz tak nisko oprocentowane, że trudno to nazwać inwestycją, bo biorąc pod uwagę inflację i podatek - zarobek jest żaden.

Gość gość
zainwestuj w złoto, albo w fundusz emerytalny, na starość zus nic nie da, będzie jak znalazł

Gość gość
fundusz zamknięty z gwarantowana stopa zwrotu

Gość gość
Zakładam, że masz dziecko, skoro piszesz w tym dziale, a jeśli tak, to nieruchomość jest dobrą inwestycją. Spłaci się na pewno przynajmniej w części z dochodów z wynajmu, a Twoje dziecko będzie już wyposażone na przyszłość. Bez dzieci to niekoniecznie opłacalne, bo za kilkanaście, kilkadziesiąt lat ludność w Polsce zmaleje w jakimś stopniu (no chyba, że imigranci ze wschodu się pojawią), ale tak czy siak mieszkania stracą na wartości, zmniejszy się popyt, a z kolei zwiększy podaż.

Gość gość
Skoro wziekszy sie podaz to wiekszosc bedzoe stac na mieszkanie. Podaz i popyt generuja cene.

Gość gość
jak dziecko male, lepiej wplacic na fundusz. za kilka lat wyplac****eniadze i kupi wieksze mieszkanie.