Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak zęba implant czy mostek

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuję pomocy Byłam w poniedziałek u dentysty i lekarka usunęła mi szóstkę...Pyyałam o implant i mostek...Lekarka powiedziała że nie trzeba nic dorabiać, ponieważ nie widać braku zęba....ja jednak się źle czuję...Mam dopiero 26 lat...Doradźcie co wybrać mostek 1800 czy implant 5000 :( które jest mniej inwazyjne..czy implant jest na całe życie?? Dziękuję za porady

Gość gość
implant masz wkręcany w kość i nie rusza sie innych zębów. żeby założyć mostek, to muszą ci zeszlifować piątkę i 7 i na nie nałożyć w sumie 3 zęby. Jeśli masz kasę, to implant, można go robić od razu po usunięciu. Na mostek musi się dobrze zagoić dziąsło,

Gość gość
implant jest na całe życie ale nie każdy może go mieć zależy to od kości polecam ci implant

Gość gość
A mam okteślony czas do kiedy powinnam podjąć decyzję o implancie tudzież mostku...

Gość gość
Mostka nie polecam, bo bedziesz musiala zniszczyc dwa zdrowe zeby obok ja mam mostek ale z przodu ,to byla koniecznosc, Jak nie widac to zostaw jak jest szkoda kazdego zeba Inplant to tez ingerencja w kosc z mostka smierdzi, inplant to niebezpieczenstwo zapalenia kosci

Gość gość
podobno po usunięciu zęba pozostałe troszkę zaczynają się przesuwać w dziąśle, bo mają więcej miejsca, ale to trwa latami, więc spokojnie powiedzmy 2 lata.

Gość gość
Ale jak zostawie dziurę to czytalam że po pewnym czasie zębysię przesuną...a gorny ząb nie ma podparcia....każde rozwiązanie ma jakiś minus Muszę coś wybrać...

Gość gość
mostek zniszczy Ci zdrowe zeby,ja jakbym nie miala kasy ,odkladalabym, albo nawet na kredyt zrobila implant

Gość gość
Mam 2 implanty osadzone w starym korzeniu nie dałem sobie wyrwać jedynki i dwójki, były leczone (ropa) kanałowo aż nerwy zostały zatrute i pozostały tylko korzenie na których osadzone sa implanty 1 i 2 mają po 10 lat i trzymaja sie znakomicie płaciłem 1000zł za jedynkę i 800zł za dwójkę

Gość gość
a nie ma opcji korony? (jeśli masz korzeń) ogólnie to implant, bo od mostka zniszczą ci się dwa sąsiadujące zęby

Gość gość
Nie mam opcji korony...Podobno zakladanie implantu dzieli się na dwa etapy..Mógłby mi ktoś napisać jaka jest różnica czasowa między pierwszym etapem...Podobno I część kosztuje 3000 a druga 2000...Jeżeli to byłoby około 2 miesiącs to mogłabym coś poodkładać na drugą część...Dentystka nie była za bardzo rozmowna a mówienie zostaw dziurę mnie wkurzyło...

Gość w drodze do pracy
spokojnie,na zalozenie implantu masz jakies 6 do 8 m-cy,tkanka kostna musi sie odbudowac(mimo usuniecia zeba jest wewnatrz tkanka kostna),wiec masz czas na uzbieranie troche pieniedzy.pracuje jako asystentka w klinice stomatologicznej i pierwsze slysze,by zaraz po usunieciu zakladac implant.jesli dentysta tak mowi,to chce poprostu jak najszybciej wyciagnac kase.

Gość gość
A może mi Pani powiedzieć czy ten implant jest na stałe? Czy po jakimś czasie trzeba będzie wymieniać...Poleca Pani implant czy mostek?

Gość gość
teraz to juz nie problem bo rozwiązań w tym temacie jest naprawde sporo - fakt, jest to poważna inwestycja, ale na raty chyba można coś takiego rozłożyć np tutaj www.bezbolesnie.pl/1 gdzie mojej mamie wstawiali implant.

Gość gość
Implant to zabawa dla ludzi kosmicznie bogatych, takich dla których wydanie 6000zł to bułka z masłem. Jeśli jesteś biedna to daj sobie spokój.

Gość gość
mostek zębowy wydaje się być mniej inwazyjny, ale implanty mam sama i myśle,że sa bardziej trwałe - tu mi wstawiali www.rojekdental.pl/implanty.html (sporo informacji, można poczytać) i nie widzę żadnego powodu by nie wstawić implantu, skoro ktoś źle się czuje jeśli go brak.

lepiej implant niz mostek, bo to bedziesz miec na dluzej i lepiej zdecydowanie. W Twoim przypadku mozliwe byloby jednoetapowe,ale tu juz decyduje lekarz prowadzący. Do pana piszacego o "implantach na korzeniu" . eh, Pan nie ma implantow przeciez :) Implanty sie stosuje kiedy zostaje wyrwany caly ząb (korzenia tez nie ma). Pan ma sztyft wprowadzony w korzen i na to osadzona korone. Implanty to to nie sa.

Pani co dopiero zęba usuwala, wiec zadnej nadbudowy kostnej miec nie musi,bo kosc nadal ma :)

implanty sie wprowadza glebiej ,a tam kosc jest. Troche juz implantologia poszla do przodu :) i jest mozliwe implantowanie tzw. natychmiastowe, aczkolwiek ja np.osobiscie wolalabym chwilke odczekac, ale to tak dla wlasnego spokoju ducha :)

Gość gość
dokładnie, także myślę autorko,że nie masz się co martwić. Ja sama implant zębowy noszę od dłuższego już czasu, bez żadnych dolegliwości czy komplikacji. Tu miałam wstawiany http://www.bezbolesnie.pl/specjalizacje/implanty - na stronie jest sporo powiedziane co i jak.

Gość gość
Istnieje jeszcze tańsza alternatywa wstawienia mostka ale wiąże się to z koniecznością opiłowania sąsiednich zębów, które niestety przez to nierzadko się psują. Implanty są więc lepszą opcją. Sama miałam wstawiany implant zęba w klinice Medens i z perspektywy czasu wiem, że to była dobra decyzja. Ząb wygląda jak prawdziwy.

Gość gość
Ja mam implant i po paru miesiącach muszę powiedzieć, że to była bardzo dobra decyzja. mogę polecić dobrą klinikę - Unident Union, wszystko poszło ok :)

Gość werka3933
Ja nie miałam jedynki i konieczny był mostek na 3 zęby, aby utrzymać całość. Implant mógłby być nietrwały. A tak już kilka miesięcy temu odzyskałam swój uśmiech. Jestem bardzo wdzięczna doktorowi Sumara, za to, że tak dokładnie się mną zajął. Polecam klinikę Dental Park w Modlniczce - robią cuda.