Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obcinanie rozdwojonych końcówek

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie, ostatnio opalałam się z koleżanką w ogrodzie i ona gładziła sie po włosach NA GŁOWIE (jestem na kafe, pamiętam! :P). I mówi: O mam rozdwojoną końcówkę! Leć szybko po nożyczki! Przyniosłam je a ona zaczela sobie 'ciupać' te koncowki po jednym wlosku, tam gdzie zauwazyla. Mowi ze nie chce obcinac wlosow, tzn zastanawia sie ale musialoby to byc jakies 8cm. I tak obcina widzialam na jakies 4-5cm od rozdwojenia... I tak sobie mysle... Da jej to cos, takie podcinanie po jednym czy namowic ja jednak na wizyte i sciecie tych 8cm i spokoj. Moze na darmo dziewczyna wyteza wzrok :) :P Było to pare tygodni temu ale ciagle tak sobie o tym mysle :)

Gość gość
To duzo daje, sama tak robie w wolej chwili:) jedyny sposob zeby nie tracic dlugosci, a pozbyc sie rozdwojonych koncowek:) troszke uciazliwe ale jak zabierasz sie do tego i widzisz pozniej ze juz zadnych koncowek rozdwojonych nie masz to bardzo cieszy:)

Gość gość
no ale jaka masz gwarancje ze ten wlos ktorego obcielas 3 dni temu znow sie nie rozdwoil i zas ciupiesz tego samego? Ona mowila ze ja to odpreza haha :D No nie wiem w sumie mam mieszane uczucia, a jak se te wlosy nierowno ciupnie? Bedzie taka poczochrana chodzila?

Gość gość
też tak robie, to zdecydowanie lepsze niz podcinanie po calosci, jesli ktos zapuszcza wlosy :) tak jak ja nie moge sobie pozwolic na ciagle podcinanie rozdwojonych koncowek po calosci bo bym lysa byla tak mi wolno wlosy rosna :)

Gość gość
robiłam to kiedyś własnie raz na jakiś czas (jak tv ogladam itp) i super efekt przestałam i teraz sporo mam rozdwojonych. dziś też se cięłam :D i np. dizeki temu widac, że nie musza być rozdwojone na końcu, ale czasem kilka cm od końca własnie (taka biaława plamka jest, jak ja natniesz to się włos wyjdzie wlasnie rozdwojony)

Gość gość
rozdwojonych koncówek jest za mało by to mialo jakis efekt na długość CALYCH włosow. i jak masz dobre nozyczki (ja używam tych do paznokci) to sie nie rozdwoją znowu

Gość gość
kurcze chyba dzis sie przyjrze swoim koncowkom W sumie moze i racja z tym zapuszczaniem a rozdwojeniem bo mowila ze nie suszy, nie prostuje, nie farbuje (juz), nie trze recznikiem, uzywa jakichs olejkow itp (sama nie wiem dokladnie) i dalej sie rozdwajaja, dlatego nie chce isc ciac bo sie boi ze duzo zetnie i zas sie rozdwoja

Gość gość
a moze problem tkwi w nozyczkach? ja jej dalam zwykle do kurczaka :D bo takie mialam najblizej :D ale ona mowila ze nie szkodzi bo w domu uzywa najzwyklejszych, do kurczaka , do papieru, bo ma 2 pary zalezy gdzie przebywa Haha ale kurcze myslalam ze tylko ona tak robi a tu widze.... no jest was troche :D

Jak tych końcówek jest mało to owszem pomaga a jak ich jest dużo to lepiej podciac ze dwa do pięciu cm. Jak wolno rosną to polecam Merz Special . A jak włosy maja tendencje do rozdwajania to polecam jedwab biosilk na końcówki raz dziennie

Gość gość
slyszalam ze jedwab wlasnie wysusza wlosy

Gość gość
Jedwab wysusza wlosy, ale jesli ma alko w skladzie, np Biosilk

Gość gość
już lepiej oliwę na noc nałozyć (jak nie macie jakiś olejków lepszych), wloszki tak robily i nie suszyć przede wszystkim, ja u siebie OD RAZU widze, że końcówek jest więcej jak tylko raz podsusze (i to zimnym strumieniem) a co do nozyczek, weź grubszego włosa i podetnij tępymi nożyczkami. zgnieciesz go zamiast uciąć i zobaczysz że ta końcówka będzie brzydka (biaława)

Gość gość
Wooow, chwilke sie wylaczylam i popytalam wujka Google.. Ale tego było! Ale chyba wiem gdzie jest jej niekonczaca sie walka z koncowkami - te cholerne nozyczki! Nie moga byc zwykle tylko np takie do paznokci, musze jej to koniecznie powiedziec bo sie na łyso zaraz opitoli :D

Bzdury. Jedwab wygładza. Jest jeszcze serum arganowe z artego jest świetne ale dość drogie i jedynie w hurtowni fryzjerskiej albo u fryzjera można kupić. A twoja koleżanka złych nożyczek używa takie do kurczaka czy papieru nawet do paznokcie są za mało ostre i maja nieodpowiednie ostrze do włosów i w rezultacie obciaja go uszkadzając końcówkę. To samo dzieje się gdy fryzjer obcina starymi tępymi nożyczkami.

Gość gość
i rozdwojone na 100% sa te włosy z karku, bo trą o ubrania (jak nosisz rozpuszczone),elektryzują się itd.

Gość gość
ma lenka....olejek arganowy nie jest drogi w porównaniu z gotowcami, no ale jak ty polecasz jakies fryzjerskie specyfiki zamiast naturalnych to nie ma co się dziwić, że masz takie pojęcie.

Gość gość
to jakich nożyczek używać?

Gość gość
kurcze ciekawe to, chyba pojde do sklepu po nozyczki i jutro przy sloneczku przyobserwuje swoje wlosy bo tez cos mam nie teges z nimi :/

Gość gość
ostrych :D weź jedne i sprawdź na wlosie, jak bedzie gładko ucięty to nożyczki są dobre.

Mam pojecie bo w tym siedzę i wiem co działa. Jakich nożyczek najlepiej do włosów. Można też przyjść do fryzjera zrobić włosom saune:)

Gość gość
pojęcie - wydaj dużo to zadziała a naturalne i organiczne sa be bo nie nabijają kabzy :P biosilk polecasz...takze wiesz ;)

Używam biosilk ten orginalny farouk na znane z olejkiem z artego codziennie susze prostuje lakueuje włosy i nie mam rozdwojonych końcówek. Farbuje co miasiac i włosy mam super fajne mięciutkie nawilżone. Nie nabijam na tym kasy. Pracuje na tych produktach i wiem ze działają. A jedwab biosilk z rosmana i ten który ja używam ma inny skład i jest dużo droższy. Na polki sklepowe trafia tańszy zamiennik.

Rozwala mnie to wasze bio organic... W dzisiejszych czasach nic nie jest niestety bio. Tacy wszyscy bio ubierajcie się w liście i mieszkańców w szałasach.

Gość gość
ja nie jestm bio - ma poprostu dzialac :D

Gość gość
A co powiecie o mich wlosach? : Dlugosc za pachę Farbowane 3-4 lata na czarno Ostatni raz farbowane 2 lata temu w czerwcu W zeszlym roku 2 razy sciągany kolor ( 2 kuracje w odstepie kilku dniowym) Teraz mam do ramion swoje naturalne, i jakies 12-13cm od konca wiadomo - to co 'stare' I te konce wlasnie sa takie suche, placza sie, puszą (ogolnie pusza mi sie nawet moje wlosy mniej wiecej w polowie dlugosci) no i rozdwojone koncowki. - Wlosow nie susze suszarka, nie tre recznikiem. Poprostu robie turban i chodze - Szczotka z wlosia - nie prostuje, nie krece - czasem kucyk (wiadomo przy gotowaniu ,sprzataniu) - Uzywam Syoss 0% silicone, ale mam upolowany inny szampon - do tego olej arganowy z Kruidvat'a tylko na konce - czasem psikne czyms w stylu jedwab (mgielka) ale juz mi sie konczy i raczej nie kupie wiecej bo nie mam dostepu - i mam taki balsam jakby z avonu, tak mietowo pachnie Nie wiem co robie zle, chyba bede obcinac jak wy

Gość gość
ej te bio to ja pisalam! nie ona haha! :D

Proponuje zabieg regeneracyjny sauna raz w tug. Zależy gdzie koszt od 20 do nawet 100zl. Ale podobny efekt jest po domowej saunie na umyte osuszone ręcznikiem włosy nakładasz odżywkę regeneracyjna lub maskę nakładasz czepek foliowy ogrzewasz suszarka tak aż zobaczysz parę na czepku i glowa będzie naprawdę ciepła. Zawijasz ręcznik na głowę i chodzisz godzinę. Po godzinie splukujesz i gotowe:)

Taka domowa saune dwa razy w tygodniu. Ja co tydzień kładę się z tym cxepkiem spac:) rano myje i robię z nimi to co zawsze. A rozdwojone końcówki trzeba obciac bo nie ma opcji ze się skleja z powrotem. Wystarczy że dwa cm.

Gość gość
Fryzjer odpada bo nie mieszkam w Polsce atu za taki zabieg dodatkowo na dlugich wlosach slono zaplace.