Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

plasty Evra a ból nóg

Polecane posty

Gość gość

Witam! Chciałam się poradzić jak powinnam postąpić. Środki antykoncepcyjne biorę już od czterech lat, początkowo były to tabletki, przez ostatnie trzy lata brałam stale sylvie 30, ale na ostatniej wizycie u lekarza dwa miesiące temu zmieniłam je na plastry Evra. przez pierwsze opakowanie wszystko było w porządku. We wtorek zaczęłam drugie opakowanie i od wczoraj mam dziwny ból w stopach, a raczej ciągnięcie, jakby skóra była za mocno napięta, dodatkowo czuje ucisk w stopach. Zaczęłam szukać po internecie różnych informacji i dużo naczytałam się na temat zakrzepicy. Zaczynam się zastanawiać, czy nie porzucić antykoncepcji hormonalnej i poprzestać na innych środkach antykoncepcyjnych, bo co jeśli to zakrzepica? Dodam, że nie miała robionych żadnych badań na krzepliwość. POMOCY!!!!!

Gość gość
Jest tu inny hormon stad problemy.,A w pochwie masz sucho?

Gość gość
Wydaje mi się, że powinnaś się przebadać pod kątem zakrzepicy. Zrób może usg dopplerowskie. też tak miałam i niestety diagnoza się potwierdziła, teraz nie mogę przyjmować żadnych hormonów. Póki co stosujemy prezerwatywy ale zastanawiam się też nad komputerem cyklu

Gość gość
Mam komputer cyklu - cyclotest. Jak dla mnie to dobra inwestycja, także jeśli się zastanawiasz, to mogę polecić :)