Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę być w ciąży ?

Polecane posty

Gość gość

W zeszłym miesiącu rozpoczęłam współżycie. Wtedy także nastąpiły u mnie zmiany w cyklu, okres spóźnił mi się 5 dni, zaczął się 1 sierpnia 32d.c. Uprawiałam seks podczas okresu i dzień po, oba stosunki zabezpieczone były prezerwatywą, która nie zsunęła się, ani nie pękła. Dodatkowo partner nie kończył we mnie. Niestety przez długi czas bardzo stresowałam się mimo zabezpieczeń, teraz okres teoretycznie spóźnia mi się 4 dni. Nie potrafię dokładnie obliczyć ze względu na zmiany, za przypuszczalną datę obrałam 1 września. 17/18 dnia cyklu miałam śluz zabarwiony krwią oraz trochę świeżej krwi, prawdopodobnie była to owulacja. Wykonałam test, wyszedł negatywny i uspokoiłam się na 1 dzień, lecz teraz znowu panikuję. :(

Gość gość
Zmiany cyklu po rozpoczęciu współżycia to dość częsta sprawa. Jeżeli tylko się zabezpieczenie i robicie to dobrze, nie masz o co się martwić. Mozę warto wybrać się do ginekologa? Przepisze tabletki antykoncepcyjne na uregulowanie miesiączki i przy okazji będziesz mieć pewniejszą formę zabezpieczenia.

Gość gość
Raczej nie jesteś w ciąży. Ale obserwuj siebie i swoje ciało. Objawy, które mogą świadczyć o tym, że jednak jakimś cudem zaszłaś w ciążę znajdziesz tutaj: http://dumnamama.pl/objawy-ciazy/ Pozdrawiam!

Gość gość
Tak, pozwalam. Miło że spytałaś nas o zgodę :classic_cool: