Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misia098

czy ograniczajac gluten mozna schudnac

Polecane posty

Gość misia098

witam . jak myslicie , czy ograniczajac gluten, mozna schudnac? oczywiscie nie objadac sie , ale byc przy okazji na diecie mz plus wz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
słyszalam z,e tak ,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tez staram sie go ograniczac, chod nie zawsze mi to wychodzi, ale znam 2 osoby co schudly , tyle ze byly na mz do 1500 kcal chyba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie. Ograniczając gluten nie schudniesz, natomiast możesz schudnąć całkowicie go eliminując. Powtarzam - całkowicie. Nie można tez jeść zastępników , czyli chleba bezglutenowego, makaronów itp, bo to puste kalorie. W przeciągu 8 miesięcy od odstawienia glutenu ( i mleka, bo mam nietolerancję) schudłam 21 kg.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a co jadlas? mozesz podac przyklad z 1 dnia chociaz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zadnej kaszy ? nawet jaglanej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość romaniaaa
jak bedziesz sie trzymac odp, kcal na dzien to tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja chudne jak jem makaron ciemny, ryz brazowy czy kasze, ale wiadomo w odpowiednich ilosciach , wiec na bezglutenowym tez to sami , po prostu bez przesady i tyle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja jestem gościem z godz. 22.37. Śniadanie - nalesniki z mieszanej mąki ryżowej, gryczanej ,jaglanej i tapioki, z dżemem, albo gotowana kasza jaglana zmiksowana z bananem, albo chleb gryczany ( robię sama) z wędliną czi innymi rzeczami Obiad - czasem mięso, czasem wege, baza jest ryż, kasza gryczna, mąka z cieciorki ( robię z niej sama makaron), różnie. Lubie rosól z własnym makaronem, ryż z warzywami itp. Kolacja - podobnie jak śniadanie. Na kolacje i śniadanie, jak nie mam czasu, to zamiast chleba używam wafli ryżowych bezglutenowych. Okazjonalnie oczywiście jadam też gotowe produkty bezglutenowe, ale większośc robię sama. A makaron czy bułeczki gryczane - pychota. Jadam pizzę, jej podstawą jest ciasto z mąki migdałowej i cieciorki, nadzienie dowolne, według upodobania. Dopóki nie przeszłam na bezglutenowe żywienie, nawet nie wiedziałam,że można jeść tak zróżnicowanie. Jem teraz lepiej, wartościowiej - i o dziwo więcej niż to było z glutenem i pomimo tego chudnę ( teraz już mniej, bo osiągnęlam idealna wagę, no prawie).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mozna schudnac, mozna przytyc a mozna pozostac przy tej samej wadze. Podobnie jak jedzac jedzenie z glutenem. Duzo zalezy od innych czynnikow a nie glutenu samego w sobie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie moge się z toba zgodzić. Wczesniej, jedząc z glutenem nie mogłam stracic na wadze, albo szybko miałam efekt jojo, chociaż ograniczałam kalorie, tłuszcz, cukier. Proponuję przeczytać książkę Davisa "Pszeniczny brzuch". Albo, na szybko ten artykuł: http://nowadebata.pl/2011/10/13/buszujacy-w-pszenicy/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dzieki , a mozesz podac przepis na ta pizze? dziekuje:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bezglutenowa od 2 lat
mozna ale jesli jest sie uczulonym na gluten tak jak ja. mi glutenowy brzuchol zmniejszyl sie o polowe po miesiacu bez glutenu, ale waga spadla tylko 1 kg. jednak wizualnie wygladalam na duzo mniejsza I ciuchy zrobily sie luzne. teraz jak zjem gluten to przez pare godzin boli mnie brzuch a przez 2-3 dni wygladam jak kobieta w zaawansowanej ciazy I przez pare dni nie moge sie wyproznic bo mam spuchniete I zatkane jelita ;-( Z racji ze nie uzywam glutenu, maz tez jest zmuszony zyc bezglutenowo. Jednak jego waga wogole sie nie ruszyla, a jak czasem zje pizze lub chleb to nie widac po nim zadnej roznicy. ograniczenie produktow macznych zawsze jest dobrym pomyslem na diecie, ale normalna osoba nie ma co oczekiwac cudow na patyku po odstawieniu glutenu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
myslalam ze jak mam duzy brzuch. a reszte w normie to schudne cos na bezglutenie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to prawda, ja cholery dostaje(przepraszam za wyrażenie) jak zjem chleb, makaron czy inny produkt z maka, wygladam zalosnie i jak kobieta w 8 miesiacu ciazy, poza tym puchnie mi twarz, cos okropnego, jak nie zjem nawet kromki chleba przez tydzien to mam plaski brzuch i ubrania na mnie pasuja ale jak jem kromke chcleba dziennie to jest masakra.....dziwne to ale odstawilam rzeczy maczne bo uwazam ze tak bedzie lepiej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no , a ja jak zjem 1 kromke to potem leci pol chleba , nie umiem zjesc 1 - 2 kromek tak samo z czekolada musze zjesc do konca, i cala paczke ciastek itd wrrrrrrrrrrrrrrrr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×