Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monikaa150

Wrastający paznokieć

Polecane posty

Gość Monikaa150

Witam! W środę miałam zabieg wycięcia paznokcia (nie całościowo, lecz z boku) dużego palca u nogi. Lekarz założył mi parę niewielkich szwów i chciałam zapytać czy można się z nimi normalnie kąpać? Czy to im *zaszkodzi*? I czy to normalne, że wciąż odczuwam niewielki ból? Co prawda nie tak duży jak pierwszego czy trzeciego dnia, ale od czasu do czasu czuję takie małe pulsowanie. Przemywam ranę wodą utlenioną i robię opatrunki z rivanolu i octenisept. Dodam jeszcze, że pomimo szwów na gaziku wciąż występują niewielkie krople krwi i ropy i nie wiem czy to normalne? Około 2 tyg. temu miałam robiony podobny zabieg, ale okazało się, że został źle przeprowadzony i boję się, że ten również. I jeszcze jedno, czy w tym samym dniu co zdejmą mi szwy, mogę mieć wyrywanego zęba? Czy są jakieś przeciwwskazania? Z góry dziękuję za pomoc!

Gość gość
nie kąp się "normalnie" ze szwami, dopóki się nie zagoi i nie będą zdjęte szwy chroń palec przed zamoczeniem

Gość gość
Ropy nie powinno być. Idz do lekarza. A na drugi raz z wrastającym paznokciem idz do podologa a nie do lekarza, to załozy Ci specjalną klamrę zapobiegającą wrastaniu na przyszlość.