Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mogę podać rumianek niemowlęciu

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest z tym rumiankiem? Synek ma straszne zaparcie. Przeczytałam, aby w takiej sytuacji podać mu rumianek. Właśnie wróciłam z apteki z rumiankiem. Przy otwieraniu opakowania rzucił mi się w oczy napis "nie podawać kobietom w ciąży i niemowlętom" :( To jak to ostatecznie jest z tym rumiankiem? Mogę go dać dziecku czy nie? Synek ma lekko ponad miesiąc...

Gość Mam swoje lata
Radzę podać maleństwu koperek.Z rumiankiem daj sobie spokój.Jest za wcześnie.Pozdrawiam

Gość gość
Serdeczne dzięki za odpowiedź. Od kiedy można podawać ten nieszczęsny rumianek?

Gość gość
Zależy w jakim wieku synek, na etapie pierwszych miesięcy sama możesz popić ziółka i przeniknie do mleka o ile karmisz... ja tak robiłam i super działało. Koperek za to u mojej córki powodował wzdęcia.

Gość gość
Jak karmisz piersia pij sok jablkowy pomaga

herbata z kopru włoskiego ale jeśli karmisz piersią to prawie niemożliwe żeby to były zaparcia

Gość gość
Nie karmię piersią i te zaparcia to właśnie od tego cholernego sztucznego bezlaktozowego mleka:(

Gość Mam swoje lata
Nie zaszkodzi podać dzieciaczkowi samą wodę gotowaną.Zapewniam Cię że koperek dziecku nie zaszkodzi.Wychowałam dwoje dzieci i mam doświadczenie w tej dziedzinie.Zobaczysz że dziecku miną zaparcia.

Gość gość
Ja podawałam rumianek niemowlakowi ale niestety tak jak koperek nic nie pomagał.

Gość gość
Wodę gotowaną już podawałam - niestety jak na razie bez efektów. Oby ten koperek pomógł. Akurat mam go w domu, bo jeszcze zanim wyeliminowaliśmy laktozę podawałam go dziecku na bóle brzuszka. Na bóle brzuszka nie pomagał, mam nadzieję, że na kupę pomoże. Dziękuję.

Gość gość
Gościu z 22:13 - a co ostatecznie pomogło? Zrobię chyba wszystko, żeby ulżyć dziecku w tym cierpieniu...