Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

1000 1300 kcal. najlepsza dieta. Schudłam już 20 kg zostało 10

Polecane posty

Gość gość

No witam Panie:) Zacznę od tego, że jeszcze siedem miesięcy temu byłam dość duża, by nie powiedzieć "gruba". Ważyłam 84 kg, przy 167 cm. Powodem tego, poza żarciem (przyznaję, jadłam za dużo) były problemy hormonalne. Tłuszcz był rozłożony tak, że wyglądałam koszmarnie. Wielki tyłek, uda, a brzuch mniejszy. Typowa gruszka. Powiedziałam: dość! Ćwiczę, jem zdrowo, 1000-1300 kcal. ze słodyczy ograniczyłam się do gorzkiej czekolady i batoników musli- w rozsądnych ilościach. Ważę 63 kg, moim celem jest 10 mniej. Kto ze mną?

Gość gość
POWODZENIA DALEJ :)

Gość gość
podaj przyklad z menu z 1 dnia choc- gratuluje

Gość gośćautorka
Np plan na dzisiaj: śniadanie: owsianka- 30 g płatków owsianych, 100 ml mleka 2%, pół szklanki gorącej wody (najlepiej wychodzi mi owsianka, która jest z mieszanką wody i mleka w proporcji 1:1) , 2 kostki gorzkiej czekolady 230 kcal II śniadanie: brzoskwinia, mały banan 170 kcal obiad: gotowana fasolka (duża porcja), 2 ziemniaczki w mundurkach, pieczona w folii pierś z kurczaka 380 kcal deser: jogobella 150 kcal podwieczorek: 2 marchewki, duże jabłko (taka sałatka) 130 kcal a na kolacje będzie serek wiejski lekki 200 g 160 kcal Tak mniej więcej jadam:) Teraz już kg lecą wolniej, ale lecą :) mam nadzieję, że ktoś się przyłączy. Z aktywności fizycznej, dziś wycieczka rowerowa z rodziną :)

Gość gość
ja jestem typem jabłka dziekuje za menu

Gość gośćautorka
Gościu dołączasz się do diety?

Witam.Twoja dieta wydaje sie byc podobna do mojej,kiedy oczywiscie ja stosuje.Gratuluje spadku.Ja bardzo bym chciala schudnac ok 20 kg,co po czterdziestce nie jest latwe.Drugi tydzien ograniczam sie,ale wagi nie sprawdzilam.

Gość gość
Baja ja też długo się nie ważyłam. Pierwszy raz miesiąc po rozpoczęciu diety. Ważyłam równo 79 kg. Rozpłakałam się ze szczęścia. Potem już co 2 tygodnie. Nie ma sensu częściej, przynajmniej w moim wypadku ;)

Gość gośćautorka
To wyżej to oczywiście ja :)

Ja zaczelam z waga ok 90 kg. Ciagle boje sie to sprawdzic. A co z Twoja aktywnoscia? Cos cwiczysz?Ja ciagle mam zamiar cokolwiek. W jakim wieku jestes? Interesuje mnie to,bo wynik masz super.

Gość gośćautorka
Wybacz Bajo, że tak późno odpowiadam, ale niestety miałam tak zabiegany dzień, że oo masakra ;) Co do ćwiczeń przyznaję, że przez pierwsze 6 tygodni były to tylko długie spacery przez cały dzień. Teraz ćwiczę tak: poniedziałek: 3 dziesięciominutowe treningi z Mel B wtorek: rowerek (od 30 do 50 minut) środa: nic :D czwartek: brzuszki, przysiady (zaczynałam od 30, teraz robię nawet 150 przysiadów i 200 brzuszków) piątek: rowerek sobota: nic niedziela: cokolwiek na co mam ochotę:) dziś zjadłam: śniadanie: grahamka z warzywami, wędliną i niewielką ilością masła 300 II śniadanie: sałatka z kurczakiem z biedronki ;) 235 kcal (pyszna, polecam) obiad: porcja zupy jarzynowej, kawałek mięska z zupy (pierś z kurczaka) 310 kcal kolacja: kostka chudego twarogu, pomidory, ogórki 250 kcal. Mam 28 lat. Pięć lat temu ważyłam 55 kg. Potem niestety przyszły stresy i co najgorsze problemy hormonalne

Gość gość
Ją jem tak właśnie 1200 kalorii, schodze z wagi 73, do 60. jestem dopiero tydzień ale nie czuje tak bardzo byś chudla. Wiem że to szybko, ale mimo wszystko kiedy poczulas że naprawdę chudniesz.

Gość gośćautorka
Po jakiś dwóch tygodniach była różnica w ciuchach. Po dwóch miesiącach już całkiem widoczne efekty- schudłam 8 kg.

Gość gośćautorka
Waga się ruszyła :) Tylko o 0,5 kg, ale to bardzo motywujące. Szkoda tylko, że odchudzam się tu sama :( Dziś nieco sobie pofolgowałam ;) sn: 2 kromki razowca z szynką II sn: grzesiek bez czekolady i kostka ptasiego mleczka obiad: sałatka i stek podwieczorek: banan kolacja: 2 jajka na miękko (zjem za godzinkę) Dziś II sn nie było wzorowe, ale raz na jakiś czas mnie nie zabije :)

Gość gość
A oto plan na jutro: -miseczka płatków musli z mlekiem 1,5% -banan, kawa z mlekiem - 2 ziemniaczki, sałatka jarzynowa (3 łyżki), i fuuuj gotowana wołowina (jem ją raz na dwa tygodnie, chociaż jej nienawidzę , ale, fakt, jest zdrowa) - kromka chleba razowego z domowym dżemem truskawkowym nisko słodzonym, jabłko - serek wiejski 200 g Czasem lubię tak zaplanować, bo na jutro dużo pracy, więc nie chcę już męczyć się z wymyślaniem menu :)

Gość gośćEwelka
Ja zamawiam sobie taką dietę z Oryginalnych Przepisów - dla mnie bomba:) Jem lekko zdrowo i regularnie:)

Gość gość
Szkoda, że jestem tu sama :( Dziś wszystko wg planu. Mam nadzieję, że ktoś się dołączy

Hejka :) Jestem Ania! Przez całe życie miałam problem, byłam troche hmm "za duża" a że jestem bardzo leniwa to ćwiczyć mi się nie chciało, wiec zostawały tylko diety... przeszukałam przez ostatnie 3 lata większość internetu, stosowałem wiele różnych diet ale bez większych efektów, ale miesiąc temu znalazłam super diete! Jest ona tutaj: http://dieta-luks.pl/44865

Gość Kurczaczek2
Hej Autorko, ja odchudzam sie na diecie 1300 kcal od 3 tygodni, schudłam jakies 3kg startowałam z wagą ponad 77kg teraz ok 74 ;))