Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MłodaKasia08

Problem, POMOCY !

Polecane posty

Gość MłodaKasia08

Cześć Wam. Jestem w ciąży, byłam dziś u ginekologa zarejestrować się lecz dostałam termin dopiero na grudzień ... Chciałam zrobić USG zeby upewnić się że z maluszkiem wszystko ok. Czy USG może zrobić mi tylko ginekolog ? Czy jeśli pójde do szpitala ze skierowaniem od lekarza rodzinnego to zrobią mi USG i zbadają czy wszystko jest w porządku? Czy pozostaje mi tylko wybrać się prywatnie do ginekologa?

Gość gość
nie lepiej zmienić lekarza? co to za lekarz ktory wie o ciazy i zapisuje na grudzien? ;o

Gość gość
ten ginekolog to nfz?

Gość MłodaKasia08
Tak, NFZ.

Gość gość
A przy rejestrowaniu mówiłaś, że jesteś w ciaży?

Gość gość
Ciaze na nfz prowadzi tylko patologia spoleczna. Reszta chodzi prywatnie do ginekologa z ciaza.

Gość MłodaKasia08
Tak, mówiłam ale nie mieli gdzie wcisnąć.

Gość gość
no to takie są terminy na usg -zresztą w czasie całej ciązy masz tylko bodajże 3 x usg. Wątpię aby lekarz rodzinny wypisał ci ot tak skierowanie na usg a potem w szpitalu ci je zrobili. Idź w takim razie do innego lekarza na wizytę bo w grudniu to ci becikowe przepadnie jeśli dopiero wtedy będzie pierwsza wizyta.

Gość MłodaKasia08
Akurat nie jestem patologią, poprostu nie mam pieniedzy żeby pójść i zapłacić.

Gość gość
A nie masz innej przychodni? U mnie nie ma problemu- ciężarne są traktowane priorytetowo.

Gość MłodaKasia08
W moim mieście jest tylko jedna NFZ, w takim razie bede musiała pojechać do innego miasta.

Gość gość
Jak Ty na prowadzenie ciazy prywatnie nie masz kasy to jak zamierzasz kupic wyprawke i dziecko utrzymac dziewczyno?

Gość MłodaKasia08
Nie każdy ma pieniądze na to żeby płacić lekarzowi za każdą wizyte 200zł . Tym bardziej, że teraz liczy sie każdy grosz. Widocznie nie każdy jest tak bogaty jak Pani u góry niestety

Gość gość
"Jak Ty na prowadzenie ciazy prywatnie nie masz kasy to jak zamierzasz kupic wyprawke i dziecko utrzymac dziewczyno? Prywatne wizyty w ciazy to FANABERIA.

Gość gość
Wiekszosc ginekologow bierze 100zl za wizyte z usg. Chociaz teraz raz idz prywatnie bo do grudnia kawal czasu.

Gość gość
Temin na grudzien jak najbardziej ok, prawie na USG genetyczne :P

Gość gość
szukaj innego lekarza, nawet w innym mieście jeśli nie masz daleko. przez całą ciążę nazbiera się wydatków, chociażby badanie krwi/moczu. ja tam na NFZ chodziłam a patolką się nie czuję :D nowa przychodnia, gabinet super, aparat USG nowy, na każdej wizycie robił USG bez pytania czy proszenia. po co miałam płacić? żeby mi lekarz drzwi otworzył? o przepraszam, raz prywatnie byłam, czekałam tak samo długo, a w prywatnym gabinecie (obskurnym) miał lichutkie usg

Gość gość
Od kiedy to na nfz robia usg co wizyte????

Gość gość
nie wiem od kiedy, to była moja pierwsza ciąża :) tu na kafe sie dowiedziałam, że to taki luksus. i nie fantazjuję, bo nie mam po co. na każdej wizycie, od samego początku ciąży miałam usg. dla wątpiących- przychodnia przy szpitalu w Ostrowie Wielkopolskim