Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Keratynowe wygładzanie włosów

Polecane posty

Gość gość

Mam strasznie puszące się włosy, kiedy je wyprostuje efekt utrzymuje się zaledwie godzinę lub dwie a po tym czasie włosy wracają do poprzedniego nieładu. Słyszałam, że dobry jest zabieg keratynowego wygładzania włosów, ale chyba jest dość drogi. Ile kosztowałby taki zabieg na średniej długości i gęstości włosach? Jak długo utrzymywałby się efekt?

Gość gość
ja miałam to robione jakiś miesiąc temu , naczytałam się że działa cuda , nagadali mi że nie będę musiała prostować , że włosy będą zdrowe i o to zdrowie głównie mi chodziło bo po rozjaśnianiu mam bardzo zniszczone włosy . Ale prostować i tak muszę , fakt Że zajmuje to troche mniej czasu , ale zdrowia w nich nie widzę zapłaciłam 350 zł na włosy do ramion a i tak chyba będę musiała je ściąć bo zniszczone są dalej. Nie wiem może u mnie coś źle zrobili ? podsumowując , drugi raz nie dam się naciągnąć na coś takiego ;)

Robiłam sobie sama. Kupiłam zestaw na allegro. Kosztowało mnie to ok. 100 zł plus przesyłka. Efekt utrzymywał mi się przez ok. 3 miesiące, później keratyna stopniowo wypłukiwała się i włosy zaczęły się kręcić. Miałam zniszczone włosy przed zabiegiem, keratynowe prostowanie pomogło mi je jakoś podratować (przede wszystkim przestały się tragicznie łamać) no i dzięki temu przy systematycznej odpowiedniej pielęgnacji uniknęłam drastycznego ścięcia włosów, mam nadal taką samą długość co wtedy a włosy o 200 % zdrowsze.

Gość gość
ŻabaRopucha, a jakiej firmy ten zestaw kupiłaś , daj link jeśli możesz

Wpisz sobie w wyszukiwarkę allegro "Keratynowe prostowanie włosów encanto". Są różne zestawy po 50 ml, 75 i 100 w zależności jak długie i gęste masz włosy. Dla siebie kupiłam zestaw 75 ml, miałam wówczas włosy do łopatek, średnio gęste. Przebieg procesu prostowania jest dokładnie opisany na większości aukcji. Napisały też o tym na swoich blogach Alinarose i Anwen.

Gość gość
to zależy od fryzjera bo niektórzy kompletnie nie potrafią tego robić niestety. zabieg sam w sobie jest bezpieczny, także jak chcesz to poszukaj konkretnego fryzjera bo inaczej nie da rady. a co do cen to też drogo w zalezności jakiej długości masz włosy: http://zyskoman.pl/cennik-uslu(...)legnacyjne.html możesz sama też zrobić zawsze taniej

Gość gość
A nie lepiej wyeliminowac przyczyne puszenia? Co da prostowanie jak to tylko tuszuje problem? Tez mialam takie wlosy, co gorsza siano nie do rozczesania. Zaczelam olejowac wlosy, dbac maskami i odzywkami nawilzajacymi i z proteinami i od trzech miesiecy nie wiem co to puch i splatane wlosy

Gość gość
Kiedys byl tu temat o keratynowym prostowaniu wlosow. Czytalam wiele niepochlebnych opinii, dziewczyny zalowaly, wlosy mialy w gorszym stanie nizrzed prostowaniem. Poszukaj i poczytaj

Gość gość
Moim zdaniem warto! Ja będę robić jeszcze raz, robiłam rok temu w amazon keratin i bylam barrdzo zadowolona z efektu! Teraz planuję keratynę winogronową na 6 miesięcy

Gość viviania22
O tak amazon keratin super! Ja metodę czekoladą stosowałam i efekt genialny :D Włosy wyglądają naprawdę znakomicie!

Gość julijuana
I trzyma się efekt? U mnie rewelacja dzięki amazon keratin - ja zrobiłam keratynę winogronową dlatego, że trzyma się najdłużej, włosy już dawno przestałt się puszyc:)

Gość janija

Dzięki za polecenie amazon keratin - super efekty po tej keratynie są:) Naprawdę jestem zadowolona:)

Gość Fiszka

Dziękuję za polecenie amazon keratin, przekonałam się w końcu do keratynowego prostowania włosów, bo wcześniej miałam wiele obiekcji. Okazało się, że nie ma się czego obawiać, do moich włosów dobrano wersję najmocniejsza, winogronową i jest cudownie, aż nie mogę uwierzyć, że to moje włosy 😄