Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy te termometry z biedronki to faktycznie okazja?

Polecane posty

Gość gość

Będa termometry do ucha i czoła na podczerwień za 69zł. Warto? Zaczynam kompletować rzeczy dla dzidziusia i miałam zamiar taki termometr kupić

Gość gość
A od kiedy beda?

Gość gość
od czwartku

Gość gość
A jakiej marki?

chyba warto.. moje dziecko dostaje ode mnie ecomer i na szczescie malo choruje wiec nie potrzebujemy takiego. mamy zwykly termometr

Gość gość
Termometry tego typu są bardzo niedokładne. Mam podobny i leży w szafce, bo jest kompletnie niewiarygodny, przekłamuje nawet o 2 stopnie! Jeśli juz chcesz kupić to poczytaj opinie i kup coś wiarygodnego, bo nie ma sensu kupować czegoś, czemu nie będziesz ufać.

Gość gość
zgadzam się z przedmówczynią. kupiłam taki i nigdy mu nie wierzyłam, dla pewnosci mierzyłam zwykłym termometrem.

Gość gość
Też mam taki na podczerwień, w ogóle go nie używam bo przeklamuje. Widzę po dziecku że rozpalone, ma gorączkę na bank s ten mi pokazuje 35,5. Za chwile 36,6, później 38, za kolejną chwile 35,9. O d**e rozbic te termometry. A nie mam żadnego no-name z suoermarketu, tylko polecany, kupiony w aptece. No chyba że kurde mierzyc nim nie umiem. Używam elektrycznego z rossmanna za 10zł pod pachą, czasem dla pewności sprawdzam rteciowym i zawsze są takie same wyniki.

Gość gość
ja mam z gerathemu taki non contact i nie miałam nigdy większego problemu z pomiarem... A wygodny jest, bo dziecko się nie niecierpliwi. Dziewczyny, wybaczcie pytanie, ale na pewno dobrze przykładacie swoje? Bo aż się wierzyć nie chce, że się tak nacięłyście :(

Gość gość
ja mam na podczerwień i nie mam do niego zastrzeżeń. sprawdzałam rtęciowym i nie ma różnic w pomiarze. zresztą, jak mierzę dziecku temp to sobie tez dla kontroli i wynik jest ok. tylko ja mam taki sklepowy, za 100, ale tez nie sprawdzałam opinii o tym modelu

Gość gość
Większość tych na podczerwień pokazuje różne pomiary. Jednak te stare, rtęciowe termometry były najlepsze

Gość gość
Tylko w sklepie medycznym a nie z biedry

Gość paulinabartus
Jak są dzieci w domu to dobry termometr jest podstawą. U mnie synowie to mają czasami takie miesiące że chorują jak zaprogramowani. Zwłaszcza jak pogoda jest taka niepewna jak teraz to łatwo jest się zgrzać a potem szybko zaziębić dla odmiany i infekcja gotowa. Ja mam termometr bezdotykowy Non Contact i to już dość długo. Fajnie się sprawuje, bezawaryjny, z trwałą baterią.

Gość wiolaaaz
Oj miałam dużo termometrów w życiu. Różnie z nimi bywało. Teraz mierzymy modelem NonContact Geratherm. Wygodny bo bezdotykowy i fajnie wyłapuje pomiar póki co, nie trzeba długo czekać. Ważne żeby czoło było odsłonięte i czujnik z kilku cm a nie z pół metra – wtedy szybko mierzy. Wyświetlacz dość duży, z efektem lupy także nawet ja ze swoim wzrokiem nie mam problemu z tym, żeby odczytać temperaturę. Na pewno łatwiejszy odczyt niż ze wskaźnika na rtęciowych modelach.