Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja eks kłamie co do wieku dziecka

Polecane posty

Gość gość

ostatnio przez przypadek spotkałem moją eks dziewczynę z dzieckiem w wózku. było trochę niezręcznie bo rozstaliśmy się w dziwnych okolicznościach tzn zniknęła bez słowa, choć niby dobrze się między nami układało wyglądało na coś poważnego. ale do sedna powiedziała że dziecko ma 2 miesiące tymczasem przypadkiem dowiedziałem się od jej znajomej że mały ma 5 miesięcy a nie 2. to by wychodziło na to że zaszła w tą ciąże będąc ze mną w związku jeśli miałby te 5 miesięcy. co w tej sytuacji mogę zrobić?jak to sprawdzić jak kontakt z nią znów się urwał. może tu ktoś coś konkretnego mi doradzi bo na ogolnym nic

Gość gość
może cię zdradzała...

Gość gość
Najpierw odpowiedz sobie na pytanie co zrobisz jeśli się okaże, że to ty jesteś ojcem? jesteś gotowy na zobowiązanie, alimenty?

Gość gość
Jesli to moje dziecko to jak najbardziej czuje sie zobowiazany do pokrywania kosztow jego utrzymania. Tylko jakie kroki moge podjac by sie tego dowiedziec

Gość gość
masz jej adres, numer telefonu, ewentualnie znasz kogoś z jej rodziny lub macie wspólnych znajomych? jeśli tak to po prostu pojedź do niej i zapytaj. jeśli masz jakieś dzieci w otoczeniu w podobnym wieku to przyjrzyj się dokładnie dziecku 5 - miesięcznemu i dwumiesięcznemu, naprawdę można poznać taką różnicę wieku

Gość gość
Wiec tak nr tel jej nie mam bo zaraz po rozstaniu zmienila, mieszkanie wynajmowala a jak pojechalem do niego to sasiadka powiedziala ze sie wyprowadzila dzien wczesniej nowego adresu nie zostawila nikomu a mi wkrecila ze na szkolenie z pracy wyjezdza. O swojej rodzinie nigdy nic nie wspomniala zawsze unikala tego tematu wiec nie poruszalem. W pracy podobno zlozyla wczesniej wypowiedzenie a ja tez o tym nie wiedzialem. A bylismy ze soba kilka miesiecy.

Gość gość
Idź się zapytać sąsiadów jakiś.

Gość gość
Proponowałabym iść do adwokata. Na zaprzeczenie ojcostwa mezczyzna ma pół roku, później raczej to nierealne. Myślę że w drugą stronę działa to podobnie. Możesz przez sąd dochodzić swoich praw. Wiesz gdzie mieszka jej rodzina? Bo na jakiś adres sąd musi wyslac jej zawiadomienie o sprawie. Umów sie z adwokatem, który specjalizuje się w takich sprawach, bo jezeli to Twoje dziecko a ona do tej pory nic Ci nie powiedziała i jeszcze kłamie co do wieku dziecka, to raczej nie przyzna Ci się sama i będą potrzebne testy dna. Bez jej zgody ich nie zrobisz, musi je zlecić sąd. Napisz jeszcze na forum prawnym, bo ja innej drogi niż przez sąd nie widzę byś zyskał odpowiedź jednoznaczną na pytanie czy to Twoje dziecko.

a ta znajoma, która Ci powiedziała ile dziecko ma miesięcy?

Gość gość
Mowi ze nie wie gdzie moja eks teraz mieszka ze urwala z nia kontakt po wyjezdzie. Ze raz tylko jak sie spotkaly to byla juz wtedy z malym i ze nie moze miec 2 mcy bo to bylo jakies 4 mce temu jak ich spotkala.