Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kropelki viburkol

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny podalam corce 17 muesiecznej te kropelki homeopatyczne.polecil mi je lekarz,mala zabkuje u zle śpi.zresztą idkąd się urodzila zle sypia. Piwinnam dac jej 5 kropelek ale mała chwycila , zagryzła tem flakonik i wypila prawie całe ok 12 kropelek. A teraz boje się.

Gość gość
Dodam bo moze nie wiecie, że to jest to samo co czopki tylko w płynie. Czopki nigdy na nią nie działały. Tzn nawet po ich podaniu zle spała i pol nocy sie wiercila.o juz sie wierci. Nastepnym razem podam jej z łyżeczki.

Gość gość
Dziewczyny pomozcie

Gość gość
przeczytaj w ulotce czy jest możliwe przedawkowanie kropelek i jakie są możliwe objawy nie pożądane i obserwuj córkę. Myślę, że nic jej nie będzie :)

Gość gość
Jest napisane,ze w razie przedawkowania skontaktowac sie z lekarzem lub farmaceutą. Nie wiem ale tak chyba na kazdym leku jest napisane Idiotka ze mnie, wmawiam sobie , że to leki homeopatyczne a nie jakis silny antybiotyk i ze nic jej nie bedzie. Czopki dostala kilkanascie razy i zbyt na nia nie dzialaly. Ciezko z obserwowanie bo dalam jej przed spaniem. I spi teraz. To znaczy jyz sie wierci co chwile.czyli standardowo jak kazdej nocy

Gość gość
Napisze ktos cos jeszcze.nirmalnie zaczynam sie martwic

Gość gość
Jestem farmaceutka, to homeopatia nic jej nie będzie, nie masz powodow do obaw naprawde

Gość gość
Mam nadzieje.ze pisze Pani prawde. Wzielam mala do nas do lozka ale i tak nie moge zasnac z nerwow:(

Gość gość
Spokojnie, czopki viburcol mozna podawać od pierwszego dnia życia i nawet co 4 godziny, ile mala wazy? A swoja droga nie wiedzialam o tych kroplach, a pracuje w bardzo dużej aptece, jednak kafetria czegoś moze nauczyć, moja córka bardzo dobrze reaguje na czopki ale wiadomo jest problem z podaniem a krople a pewno bedzie latwiej podac, ma 2 lata i jeszcze trojek nie ma tak wiec wiem co Pani przeżywa

Gość gość
wyluzuj się bo będzie dobrze :)

Gość gość
Farmaceutką ani lekarzem nie jestem ale tak jak piszesz, to homeopatia, raczej tego przedawkować sie nie da.

Gość gość
Uspokoilam sie troche i probuje zasnac.tez wlasnie dzis przy okazji szczepienua dowiedzialam sie o kroplach. Fajne tylko jest jeden problem. Sa one w takich imbusach jak camilia .w jednym jest ok 15 kropelek. Ja np mam podac tylko 5 . A co z reszta? W ulotce jest napisane,zeby napoczete wyrzucic. Zastanawiam sie czy moznaby nie wyrzucac ale wykorzystac tego samego dnia. Mam pidawac 3*5 akurat bym miala na caly dzien.moze jakas pani farmaceutka sie wypowie? Odpowiadam na pyt.mala wazy ok 11 kg.

Gość gość
Możesz jej dać nawet szklankę tego, nie będzie ani efektów pozytywnych ani tym bardziej negatywnych. Nie wiesz, co to jest homeopatia? przecież w kilkunastu litrach tego "lekarstwa" nie ma ani jednej cząsteczki substancji czynnej, to sama woda i cukier! ZERO DZIAŁANIA!

Gość renia255
nie wiedziałam że Viburcol jest w kroplach, w czopkach stosuje często i jestem ich działaniem zachwycona. Pediatra zawsze mi mówił że są w pełni bezpieczne, dlatego nie obawiałabym się delikatnego przedawkowania.

Gość gość
Te krople są na receptę?

Gość gość
Kuźwa, XXI wiek, a ktoś jeszcze daje się naciągać na homeopatię? Ludzie, do szkoły nie chodziliście czy jak? :o Jak można być tak głupim? :o :o :o

Gość gość
uśmiałam się.... :D żeby litr tego wypiła, to nic jej nie będzie, najwyżej przytyje bo to tylko woda z cukrem jest... :D

Gość gość
Tak, kropelki tak samo NIE DZIAŁAJĄ jak czopki. Ludzie, to jest woda z cukrem tylko, nic więcej! Obojętnie czy będziecie to stosować per os czy per rectum.... :/ ech...