Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kodeks pracy zaklad pracy teoria a praktyka

Polecane posty

Gość gość

Pracuję z moim chlopakiem w zakładzie pracy na trzy zmiany. Czyli w trybie nocki, dwojki, jeydnki, wekeend pracujacy, nocki dwojki jedynki wekeend pracujacy nocki.. itd . Za pracujący wekeend dostajemy dzien wolny wybrany przez kierownictwo na pierwszych i nocnych zmianach. Pracy jest tak duzo ze odbiory sa zabierane w częsci lub po prostu sobota lub niedziela w wekeend jest jedynie do przepracowania. Moj facet od dawna prosil o wolne lub odbior w piatek bo chcemy wyjechac gdzies na spoznione wakacje gdyz ja dopiero teraz dostalam urlop. Ale nie fart chcial, jest taki nawal pracy ze przeszli samych siebie i zabrali mu wszystkie odbiory w tym ostatni dwa dni przed wykonaniem. Z czego wynika ze wypada mu 12 dni pod rzad pracujacych co jest niedopuszczalne w kodeksie pracy na umowe o prace, ale firma ma gdzies kodeks pracy i jak ma pracownik problem to niech sobie z kierownikiem rozmawia bo firma ma zapotrzebowanie. Moj facet stwierdzil ze w ostatnie dni wezmie dwa dni na zadanie i tez bd mial ich gdzies. Jak wybrnac polubownie z tej sytuacji, na jego miejscu tez nie kwapilabym sie isc 12 dni pod rzad tym bardziej ze praca jest fizyczna ciezka i codzien trzeba godzine lub dwie dluzej zostac.

Gość gość
Ile zarabiacie, ciekawa jestem, nie musisz odpowiadac jesli to zbyt prywatne pytanie. Czy praca jest na umowie zlecenia?

Gość gość
ja zarabiam miesięcznie 2100-2300 do reki.. Moj chlopak dostanie dopiero pierwsza wyplate teraz, ale po pierwszych nie ma co sie spodziewac kokosow z 1900-2000 moze dostanie za te nadgodziny ktore wyrobil. Dokladnie bede wiedziec jutro. W miesiącu wychodzi 40 godzin (w tym co trzeci wekeend) + 5-8 nadgodzin w miesiacu . Umowa o prace na wyplate sklada sie 1800 zl brutto + premia motywacyjna. Sama niewiem co lepsze pierdzenie na stolku za 1200 czy chomiczkowanie za 2000

Gość gość
Juz nie jeden w tej firmie powolal sie na kodeks pracy i zostal po jakims czasie zwolniony. A dobrze wiecie ze z firmami nie ma co walczyc bo wiecej w to wlozymy niz zyskamy.

Gość gość
To nawet nieźle zarabiacie, to jakas produkcja? Jak dostaliscie te prace? Jak wygladala rozmowa kwalifikacyjna?

Gość gość
Smerfy debilu usun te stopke poyebusie... mega wpieniajace, nikogo to naprawde nie interesuje co ty w niej wyrzygujesz zyyebie

Gość gość
No płaca nie najgorsza, ale jako praca uwazam ze to i tak malo. Ja po znajomosci, a moj facet ze zwyklej rekrutacji. Brali wszystkich jak leci, bo nagle zaczeli miec duzo roboty a i tak nie potrafia tego ogarnac. Rozmowa kwalifikacyjna na magazyn produkcji? A jakie trzeba miec umiejetnosci poza manualnymi fizycznymi i nie zawsze uprawnieniami na wozek. Ale podejrzewam ze moj facet szybko stad ucieknie albo go wyrzuca za te uztki bo rotacja ludzmi jest ogromna, szukaja robotow, ale zeby 12 dni pod rzad robic to przesada. W domu bywam praktycznie zeby spac i co z tego dobrego zarobku;p Ale ja sie przyzwyczailam do tej pracy

Gość gość
dzieki za odp. I tak zazdroszcze Ci tej pracy, szkoda że ja nie mam zadnych znajomosci :( ja bym chciala taka pracę