Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego staruchy tak nalegają, by rodzić bachory ?

Polecane posty

Gość gość

domagaja sie wnucząt...skoro tak chcą to niech przygarną dziecko z domu dziecka tam masa niechcianych 10-18latkow. Durne staruchy.

Gość gość
Nuda 0/10

Gość OlaBogaAmen
Po 1 nie obrażaj ludzi starszych bo ty też będziesz staruchem, po 2 jeśli nie chcesz dzieci to nikt cię do tego nie zmusza, po 3 traktuj ludzi tak jak ty byś chciał być traktowany. Pozdrawiam!!!!!!!!!!

Gość Roggen
Często jest tak, że gdy dzieci opuściły dom rodziców ogarnia paniczny strach przed samotnością. Albo ich jedynym celem życia przez całe życie były dzieci i teraz chcą - czyimś kosztem - mieć nadal tę "zabawkę". Jest to albo CZYSTY EGOIZM INNYCH albo prymitywny instynkt stadny (twoja koleżanka ze szkoły już ma dwójkę ma, a Ty nie?). Mam 42 lata i z żoną zdecydowaliśmy się nie mieć dzieci. Po tylu latach wcale tego nie żałujemy. Moja matka na samym początku coś nagabywała o dziecko. Mówiła, że "na pewno wam pomogę" mogę np. wziąć na jeden dzień w tygodniu". Wyśmiałem ją wprost za takie podejście, powiedziałem, co myślę o jej egoizmie i więcej tego nie próbowała. prosta rada: ignorować takie naciski, znaleźć sobie dobra odpowiedź. Jeśli ktoś naciskał mocniej, to wprost mówiliśmy, że mamy zamiar zamiar NIGDY nie mieć dzieci i temat się zamykał. Najgorsze, jak powiesz, że "może w przyszłości"... Nie wolno ulegać takim ludziom. Dziecko to ogromna ilość kosztów obowiązków przez 20 lat. Jeśli ktoś nie chce mieć dzieci, to nie musi ich mieć.

Gość gość
Roggen dziś xxxxxxxx tak, masz racje- jesteś klinicznym przykładem, ze twoi rodzice tez nie powinni mieć dzieci.:-D

Gość gość
Nie daj się :) Oni przyjdą w odwiedziny, godzinkę pobawią a potem Ty zostaniesz z obsranymi pieluchami i cofkami na ramieniu. To ma być TWOJA decyzja.

Gość Roggen
gość dziś xxxxxxx Akurat moim celem w życiu nie jest rozmnażanie. Rozumiem tych, co kochają mieć dzieci, ale nie rozumiem ich idei wpychania tej potrzeby innym na siłę.

Gość gość
"Roggen dziś gość dziś xxxxxxx Akurat moim celem w życiu nie jest rozmnażanie. Rozumiem tych, co kochają mieć dzieci, ale nie rozumiem ich idei wpychania tej potrzeby innym na siłę." xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Po pierwsze, ze zrozumiales ironii:-p Po drugie - nic na sile, jeżeli ktoś czegos nie chce. Po trzecie- ta niechęć do posiadania potomka to naturalna selekcja, aby nie przekazywać wadliwych genow.Natura jest potegą:-D

Gość gość
roggen a masz rodzeństwo? bo jesli jestes jedynakiem i nie dasz swoim rodzicom wnuka to wg mnie to glupota i egoizm z twojej strony. Ja tez nie chce miec dzieci ale na szczescie mam siostre, ktora sie rozmnozyla i dziadkowie mają wnuki.

Gość gość
kto sie toba bedzie zajmowal na starosc?

Gość gość
niech kazdy żyje tak jak chce byle komus innemu krzywdy nie robił kazdy wiek ma swoje dobre i zle strony,jestem staruchą ale jakbym miała partnera i byśmy tworzyli trwały związek,prawdopodobnie bym się starala o dzidzi,bo wiem co w zyciu jest ważne i co bym chciala dziecku przekazac by szczesliwe i madrze żyło.

Gość OlaBogaAmen
Z tak głupiego tematu zrodziła się jeszcze głupsza rozmowa.