Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zostałam okradziona prawdopodobnie na poczcie

Polecane posty

Gość gość

Zamówiłam perfumy przez internet. Kiedy przyszły, listonosz zostawił przesyłkę w przydomowej skrzynce pocztowej(normalka nawet jak ktoś jest w domu). Jakież było moje zdumienie kiedy odkryłam że koperta była otwierana a w środku jest puste pudełko bez perfum:-( Mogę złożyć jakąś skargę na urząd pocztowy czy coś w tym rodzaju?

Gość gość
Gdzie kupiłaś? W renomowanym sklepie czy szemranym? Jaka przesyłka? Standardowa?

Gość gość
Renomowanym. Przesyłka standardowa

Gość gość
Przesyłki nadawane LISTEM nawet poleconym i priorytetowym nie są ubezpieczone, nie można składać reklamacji. Takie rzeczy zamawia się PACZKĄ.

Gość gość
Czyli że co -w takim razie baby z poczty mogą bezkarnie wpychać swe brudne łapska i otwierać listy??

Gość gość
Dokładnie tak! Poczta zmieniła przepisy żeby przymusić ludzi do korzystania z paczek i odciążyć listonoszy, podniosła też koszty gabarytowych listów tak aby zrównać je z paczką. Zamawiasz przesyłkę listem na własną odpowiedzialność.

Gość gość
A co w przypadku kiedy to nie ja decyduję o tym w jakiej formie wyślą mi tę przesyłkę? Ba, nawet tego nie wiem!

Gość gość
Zawsze masz możliwość sprawdzenia jaki rodzaj przesyłki firma oferuje zanim zrobisz zamówienie. Trzeba patrzeć na to, tym bardziej że znane firmy mają często swoje logowane opakowania i tu okazja czyni złodzieja.