Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja koleżanka myje rocznemu dziecku zęby !

Polecane posty

Gość gość
I co w tym takiego smiesznego?! Popieram kolezanke

Gość gość
a Ty swojemu kiedy zaczniesz?

Gość gość
nie wiem co autorko widzisz w tym śmiesznego? nie każdy roczniak musi już umieć tak dokładnie machać szczoteczką do zębów, czasem rodzice pomagają nawet dwulatkom

Gość gość
Straszne! Ale uświadom mnie droga autorko, to za wcześnie wg Ciebie, czy wręcz przeciwnie- uważasz, że w tym wieku dziecko jest aż tak samodzielne, że powinno samo?

:) ale to przecież dobrze. Ja zaczęłam myć swojemu odkąd pojawił się pierwszy ząbek, gdy miał 8 m-cy.

Gość gość
przeciez to mleczaki to po co?

Gość gość
Moj synek ma 3 latka i też mu myje. Zaczelam przy pierwszym zabku jak mial 3 m-ce.

Gość gość
Po to że z mleczakow się na stale przenosi. A potem się dziwia że wszystkie zeby czarne

Gość gość
głowy też nie myjesz, bo włosy wypadają? albo ciała bo naskórek i tak się ściera? to, że dziecko ma mleczaki to znaczy, że ma mieć je podziurawione i śmierdzące?

dla higieny i zdrowych, ladnych mleczakow... nie dziwo ze tyle dzieci ma czarne od prochnicy zeby... z takim nastawieniem,,,, pozdro

Gość gość
Mleczaki tez moze zaatakowac pr******* ktora potem zaatakuje zeby stae. W pewnym momencie dziecko ma i mleczaki i stale. A pozatym lepiej od malego wyrobic nawyk niz potem uczyc obowiazku

Jak to po co. Po pierwsze dla zdrowia (pleśniawki; próchnica mleczaków= próchnica zębów stałych), po drugie dla kształtowania dobrych nawyków.

Gość gość
Temat to prowo ale taka mała rada myjcie i kontrolujcie jak najdłużej swoim dzieciom zęby! Moja dentystka poprawia po swoim 10 letnim synu, więc warto by prócz prób mycia samodzielnego małych dzieci poprawiać po nich i nie dopuszczać do rozwoju próchnicy

Gość gość
To ja dodam jeszcze: myjcie tez jezyk i policzki. Moja dentysta mowi ze takie male dziecko nie umie jeszcze oczyscic buzi po jedzeniu wiec trzeba wszystko wyczyscic

Gość gość
Mi dentystka doradziła, żeby poprawiać po dziecku dość długo. moja córka ma prawie 8 lat i ma już sporo stałych zębów, w tym wszystkie szóstki, dentystka mowi że to górne szóstki najczęściej szybko chorują, bo dzieci nie myją ich dokładnie a rodzice nie widzą tego niedomycia tak, jak na dolnych ... ja córce poprawiam szóstki co wieczór. mąż też

Gość gość
Oj głupie baby są na tym świecie , poco jeść jesli idziesz pózniej do toalety

A co w tym dziwnego? Ja mojemu 2 miesięcznemu synowi codziennie myje wnętrze ust gazikiem nasączonym woda przegotowaną.

to jeszcze podpowiem mamom starszych dzieci: można w aptece kupić płyn lub tabletki wybarwiające. po umyciu podać dziecku do ssania/płukania (tabletki jednak skuteczniejsze- z doświadczenia) i niedomyte część zęba będą kolorowe. Lepiej zastosować wieczorem, bo rano może byc problem żeby zdążyć do szkoły czy przedszkola. Można też sprawdzić na sobie, bo często dorosłym przytrafiaja się "niedoróbki" ;)