Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak się zachować po rozstaniu?

Polecane posty

Gość gość

Hej :) Piszę bo nie wiem jak się zachować w obecnej sytuacji. Przez kilka lat kolegowałam się z pewnym chłopakiem z pracy. Nawet się trochę przyjaźniliśmy. Wiedziałam, jak my wszyscy, że miał kłopoty w związku. W końcu podjął decyzję o rozstaniu. W tym czasie zaczął bardzo zabiegać o moje względy. I po kilku miesiącach udało mu się. Zaczęliśmy się spotykać. Po trzech miesiącach z dnia na dzień stwierdził że on nie jest gotowy na związek ale lubi mnie i chce być ze mną. Ja byłam głupia i łudziłam się że z czasem to się przerodzi w coś poważniejszego. W końcu, myślałam sobie kilka lat przyjaźni musi dla niego coś znaczyć. Odszedł gdy tylko dała o sobie znać jego ex. Nawet nie musiała bardzo prosić. Po prostu będąc ze mną w mieszkaniu, gdy zadzwoniła, wyszedł rankiem mówiąc że musi coś tam załatwić. Już nie wrócił. Ne odzywał potem długo. Wysłałąm chyba ze dwie wiadomości ale nie odp. Na fb ignorował mnie. W pracy unikał. Potem z mojej inicjatywy doszło do spotkania. Powiedział że nie wrócił do ex (ale z nią zamieszkał) tylko potrzebował czasu wolnego dla siebie, a ja rozczarowałam go bo byłam zbyt...chłodna w stosunku do niego...również w sferze intymnej, a on na tym etapie oczekiwał czegoś więcej. I bądźmy przyjaciółmi, ale gdybym ja chciała coś więcej to byłabym dla niego tylko zabawką w tym momencie. Szczęka mi opadła tak że nawet się zgodziłam na tą przyjaźń. Jednak po paru dniach w pracy zauważyłam że znów zaczyna mnie podrywać, choć ja wiedziałam już że mieszka z nią. Chciał żebyśmy wyszli gdzieś jak kumple, bo ona wychodzić nie lubi. Nie zgodziłam się. Poszłam z koleżankami na imprezę, niestety przesadziłam z alkoholem i napisałam mu co o nim myślę. On się wyparł wszystkiego i powiedział że co ja chcę skoro on jest sam, i tylko chce mieć trochę czasu dla siebie. W pracy ignorowałam go i nadal to robię. Wkurzył się i wtedy oficjalnie zaczął przyznawać się do powrotu do swojej eks. Tylko ja nie wiem już jak się zachowywać. Spotykamy się dość często, ja go ignoruję, on mnie. Czasem muszę z nim gadać, to staram się nie fochać, ale on wie że robię to z musu. Może ktoś ma jakąś radę ?

Gość gość
ja musisz z nim rozmawiać to rozmawiaj normalnie, nie oschle ale i nie entuzjastycznie i tyle

Gość Zestresowanaa
Oszukał cię... Nie powinnaś mu więcej ulegać :( Ale spróbuj romawiać z nim stopniowo coraz normalniej, a gdy spyta cię czy ci przeszło już i zacznie kolejny raz cię podrywać, to powiedz mu szczerze - ale spokojnie - że spieprzył waszą przyjaźń (jak i związek), więc niech nie liczy na to, że kolejny raz za nim będziesz latać :) Taka moja opinia, ale jak nie chcesz to nie musisz z niej korzystać ;)

Gość gość
skorzystam, czemu nie... kurna tylko to tak boli, że tu kogoś lubisz, szanujesz, potem dajesz się omamić czułym słówkom, a potem musisz powiedzieć bye-bye :(