Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

16 miesięczne dziecko

Polecane posty

Gość gość

Hej drogie mamy. Chciałam się dowiedzieć ile ważą wasze 15-16 miesięczne dzieci. Proszę o odpowiedzi. Z góry dziękuję

Gość gość
Mój w tym wieku miał 11-12kg, wysoki jest

Gość gość
12m-cy 11kg

Gość gość
To ja autorka. Moje dziecko ma 15 msc i waży 12.5 kg też jest bardzo wysoka bo wszyscy jej dają ponad 2 latka. Ostatnio brała żelazo i czy przez to mogła tak przytyć. Nawet lekarka stwierdziła że przytyło się małej. Nie chce żeby mała dalej tak tyła. Nie daje jej słodyczy i ogólnie mało je. Nie wiem co robić :(

Gość gość
Moj slon ma 16 miesiecy wazy 13 kg. Jest wysoki ale co z tego. Uda ma jak kielbaski. Urodzil sie gruby 4.170 kg.

Gość gość
Moja mała urodziła się o kg lżejsza niż twój syn. A teraz zrobił się z niej pulpecik

Gość gość
A ile ma wzrostu? Bo moj 88cm

Gość gość
82 cm. Dla wszystkich jest wysoka. I nie wygląda na swój wiek.

Gość gość
19 miesięcy 11,5 kg z 3 miesiące temu było jakoś ok 11 kg

Gość gość
mój syn ma też 82 cm i jest to tylko 3 miesiące różnicy więc nie pierdacz że jest wysoka.... Ur. się 2800 51 cm teraz ma 82 cm i 11 kg. Masz wielkiego grubasa i tyle.

Gość gość
moja w wieku 20 miesięcy ważyła 14 kilo i to było już na limicie wagi. Lekarka powiedziała ok, trzeba uważać co dziecko je. Faktem jest jednak że je normalnie, słodyczy prawie żadnych (są to głównie biszkopty), posiłki z podwieczorkiem 4 na dzień, też ilości normalne, w tym dużo warzyw..... Mała jednak rusza się dużo, skacze, wspina się, nie jest ociężała, też jest wysoka, dlatego wygląda jak przeciętna 3 latka raczej, niż jak za dużo ważące dziecko :) Patrzeć musisz na budowę dziecka i to jaka się urodziła. Moja już miała prawie 4 kilo

Gość gość
82cm to wcale nie tak duzo. Moj wyglada na 2 lata przy swoim 88.

Gość gość
Do gościa 10:03 może i mam grubasa. Ale w otoczeniu dzieci z jej rocznika jest najwyższa i jest wyższa od niektórych 2 latków. Wiec dlatego sądzę że jest wysoka. Ogólnie najgrubsze to ma uda i wygląda na zdrową dziewczynkę. Poprostu nie wiem dlaczego tak przytyła bo nie daję jej słodyczy. Czy to możliwe że po tych lekach co przyjmowała mogła tak przytyć.

Gość gość
hmmmmmmm, moja ma 27 miesięcy, więc rok starsza. ma 88-89 cm i waży 11,7 kg i nie jest chuda absolutnie. Jaest raczej z tych drobnych, mały tyłeczek szcupłe rączki i nóżki, ale nie jest chudzielcem. W wieku 18 miesięcy ważyła 11 kg i miał 83 cm.

Gość gość
Dziewczyny zaczynam się martwić o moją córkę że ona tyle waży :( jak ja mogę odchudzić w tym wieku. Tylko że ona nie chce nic jeść. Cały czas jest w ruchu.

Gość gość
Nie odchudzaj jej pilnuj zeby juz wiecej nie miala takich skokow i tyle.

Gość gość
13,5 mca ok 11 kg, a rączki ma jak paróweczki :)

Gość gość
Będę ją miała pod stałą kontrolą lekarza. Dodam że mała miała ostatnio malutką anemię. Podawaliśmy jej żelazo kwas foliowy i witaminę b6 i od tego czasu przytyła kilogram. Czyli przez miesiąc. Nawet lekarka to zauważyła ale zleciła tylko badanie żelaza czy jest w normie. Martwię się. Ale pani doktor mówiła że wszystko jest ok. Dodam że karmię małą piersią ( zaraz mnie obskoczycie. Ale małej nie da się oduczyć). I może ja mam zacząć jeść zdrowiej i wtedy pokarm będzie mniej kaloryczny. Ja już nie wiem. Dlatego szukam pomocy u was dziewczyny.

Gość gość
No wies "nie da sie oduczyc"? Kurre a kto ma ja oduczyc jak nie Ty. Tylko Ty mozesz to zrobic. Ona juz na piers jest za duza. Rozumiem tak 7-8 miesiecy ale bez przesady. To juz uzaleznienie jest a nie potrzeba zaspokojenia glodu. Na Twoim miejscu bardziej bym sie tym martwila.

Gość gość
Jakby się dało ją odstawić od piersi to już dawno bym to zrobiła. Nie znasz mojego dziecka więc mi tu nie piernicz że wieś. To taki typ dziecka którego nie da się tak szybko i łatwo odstawić

Gość gość
A może warto zrobić TSH i cukier?

Gość gość
Mój waży trochę mało- 10,300. Przez ostatnie 2 miesiące nie przybyło mu nic na wadze...

Gość gość
16 miesięcy - 86 cm i 11,4 kg a urodziła się 2850 i 53 cm