Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z niczym sobie nie radze. Doradzcie plz

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, Poszlam na studia troche pod presja rodzicow i przerwalam, bo to ine bylo dla mnie. Zmienilam kierunek na psychologie w prywatnej szkole gdzie musze placic kupe kasy, a studia tez nie sprawiaja mi przyjomnsci, caly czas czulam sie nie na miejscu i meczylam. I choc zawsze bylam wzorowa uczennica, zaczely mi sie robic ogromne zaleglosci. Dodam, ze nie studiuje w Polsce przez to dochodzi, trudnosc jezyka obcego. Chce zrezygnowac, ale boje sie ze znow podejme zla decyzje dlatego nie podejmuje zadnej. A niepodjecie decyzji najbardziej wykancza. Wiem, ze to brzmi zalosnie, ale tak jest :( Do tego mam depresje, biore tabletki, ale juz mam coraz mniej sil by walczyc. Moze przez te depresje nie potrafie podjac konkretnej decyzji. Do tego jestem nieszczesliwie zakochana. Co mam robic? doradzcie cos.

Gość gość
Szczerze,rzuc w cholere te studia i rob to co kochasz.To twoje zycie i to ty masz byc szczesliwa.Co cie interesuje,co lubisz robic?Napisz cos wiecej o tym facecie,jakie sa wasze relacje?

po pierwsze robisz coś bo inni tak chcieli:P Po drugie boisz sie zmieniac decyzje uwazajac ze wybierasz błednie, przez to się nie rozwijasz. Po trzecie tkwisz w błednym kole.

Gość gość
Czyli się nie nadajesz na psychologa skoro masz takie problemy ze sobą, więc co ty robisz na psychologii? Raczej zmarnowany czas i pieniądze, bez pomysłu na swoje życie. I na dodatek nieszczęśliwie zakochana, no litości............wyrzuć na śmietnik to zakochanie i faceta, zapomnij i nawet nie wspominaj..zacznij od nowa w nowym miejscu i czasie. jak to zrobić? Najdłuższa droga zaczyna się od pierwszego kroku, po prostu żyj zgodnie z sobą, jak coś cię trudzi to porzuć to za sobą. Trudzić się można tylko dla mądrych celów i dla chleba, dla chleba.........jasne? Ech dzieciaku.

Gość gość
Nie studiujesz w Polsce, trudności językowe...i psychologia ? czy ty żartujesz czy brak wyobraźni? Jak sobie wyobrażasz pracę w takim zawodzie za granicą z akcentem zdradzającym twoją obcość ? albo w Polsce po zagranicznych studiach niedostosowanych do polskich realiów? Psychologów od siedmiu boleści jest dużo, za dużo, nie ma dla nich pracy ani w Polsce ani za granicą, taka jest rzeczywistość. No chyba że studiujesz dla swojej przyjemności a potem zajmiesz się innym zawodem ...dla chleba, dla chleba. Jesteś wystarczająco dorosła aby odpowiedzialnie i dojrzale myśleć o swoim życiu, nie łudzić się marzeniami i szkodliwymi uczuciami, najwyższa pora dorosnąć, dorosłe życie to pasmo kompromisów, rezygnacji i pragmatycznych wyborów, nie zawsze miłych i wygodnych ...........sama musisz to wiedzieć i stosować, nikt ci nie powie jak masz wybrać, można ci radzić ale wybrać i zrobić musisz sama.

dorosłe życie to pasmo kompromisów, rezygnacji i pragmatycznych wyborów, nie zawsze miłych i wygodnych xxx a dlaczego wybory mają byc niewygodne?:O jak sie podejmuje decyzje powinna byc zawsze wygodna choć jnie musi być trafna :P Kazdy życie odbiera jak pasmo poswiecenia....nie dziwie sie że depresji coraz wiecej :D

Gość gość
Decyzje często są niewygodne bo trzeba się przemeczyc, żeby efekt był dobry. Jak każda decyzja ma być wygodna? To znaczy ze skoro jak do wyboru kupno nowych skórzanych botkow za 500 zl albo zaplacenie czynszu to mam wybrać botki? :o

w tym przykładzie nie ma zadnej decyzji i dlaczego opłacenie czynszu ma byc czyms niewygodnym?:O Nie masz ochoty mieszkać?:D

Gość gość
a dlaczego wybory mają byc niewygodne?pechowiec.gif jak sie podejmuje decyzje powinna byc zawsze wygodna choć jnie musi być trafna jezyk.gif\ xx Sklonowana właśnie sobie sama odpowiedziałaś uważasz że wygodna decyzja nie musi być trafiona akceptujesz nietrafne decyzje byleby były wygodne A decyzja nietrafiona może być szkodliwa a nawet bardzo szkodliwa, może zrujnować całe życie Dorosły i mądry człowiek potrafi przewidywać szkodliwość decyzji i jej wpływ na swoje życie, destrukcyjny wpływ....więc nie pozwoli sobie na taki błąd dla chwilowej wygody czy przyjemności A ty wybierasz coś złego dla siebie, dla chwilowej wygody czy przyjemności. Gdzie tu jest optymalny wybór? A jeśli optymalny wybór chwilowo jest bardzo niewygodny i wymaga trudu czy poświęcenia? Mądre decyzje i wybory niekoniecznie muszą być wygodne i przyjemne, jednak powinniśmy się starać o komfort decyzji jeśli to jest możliwe i optymalne.