Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martso

DŁUGOTRWALE POWIĘKSZONE WĘZŁY CHŁONNE

Polecane posty

Gość martso

Witam wszystkich, mam 21 lat i od marca tego roku, czyli już dobre pół roku zmagam się z powiększonymi węzłami chłonnymi szyjnymi i zausznymi bodajże fachowo- potylicznymi? robiłam oczywiście wyniki, morfologię, OB, CRP- tutaj wyniki: WBC- 4.5 [3.5-12.5] NEUT-1.8 [2.0-8.0] odchylenie NEUT% 40.1% [40.0-65.0] LYMPH- 2.3 [1.5-4.0] LYMPH% 52.1% [20.0-40.0] odchylenie MONO- 0.2 [0.3-2.0] odchylenie MONO% 4.4% [4.0-10.0] EO- 0.1 [0.1-0.6] EO% 3.1% [2.0-5.0] BASO- 0.0 [0.0-0.0] BASO% 0.3 [ 00.10] RBC- 4.66 [4.0-5.00] HGB- 13.7 [12.0-16.0] HCT- 41.7% [37.0-47.0] MCV- 89.5 [81.0- 96.0] MCH-29.4 [27.0-33.0] MCHC- 32.9 [31.0-38.0] RDW-SD- 41.0 [37.0-47.0] RDW-CV- 12.1% [11.0-16.0] PLT- 192 [130-350] PDW- 16.3 [6.1-11.1] odchylenie MPV- 7.9 [8.8-12.0] odchylenie P-LCR- 21.1% [6.0-24.0] PCT- 0.15% [0.17-0.35] odchylenie CRP-0.00 OB- 4mm Mój lekarz rodzinny widząc te wyniki stwierdził, że nie ma żadnego stanu zapalnego i jestem zdrowa jednak szyja bolała mnie jak szalona, a węzłów 'przybywało'. W czerwcu postanowiłam zrobić prywatnie USG szyi i oto wynik: Tarczyca nie powiększona, normoechogenna, jednorodna, prawidłowo unaczyniona, bez zmian ogniskowych. Ślinianki podżuchwowe i przyuszne jednorodne, niepowiększone, bez zmian ogniskowych. Obustronnie widoczne są nieco powiększone węzły chłonne odczynowe, pojedyńcze z prawidłowo zachowaną wnęką i prawidłowym przepływie o pogrubiałej korze, położone przynaczyniowo. Po stronie lewej do wielkości 29x9mm, po stronie prawej 11x5mm. Z tym wynikiem udałam się do lekarza rodzinnego który ponownie mnie uspokajał że to nic takiego, że węzły są ruchome, niepatologiczne. Nigdy wcześniej od tak bez powodu nie miałam z nimi problemów dlatego jest to dla mnie bardzo dziwne, zwłaszcza że szyja boli. Proszę o rady, co mogłabym jeszcze zrobić podczas kiedy lekarz ma mnie głęboko w tyłku. Bardzo obawiam się że to jakiś nowotwór. Dodatkowo mam problemy z sercem, mianowicie pojawiły się skurcze dodatkowe komorowe i nadkomorowe, od tak, lekarz kardiolog nie może również znaleźć przyczyny tego stanu.

Gość rampampam
skoro w węzłach uwidoczniono przepływ i zachowaną wnękę to wszystko w porządku. Ja mam również dużo węzłów chłonnych i są one niepatologiczne. CRP tez mi wyszło ok, więc stanu zapalnego nie ma. Nie martw się, pomimo,że węzły bolą Cię są one odczynowe, więc to nie jest nowotwór. Ja miałam podejrzenie powiększenia jednego węzła chłonnego ale na usg wyszło,ze nie ma wnęki, zatoki tłuszczowej i nie ma przepływu więc ja mam nowotwór, a u Ciebie wszystko w porządku.

Gość gość
to wszystko jest o dupę potłuc poczekaj zima przed tobą dalej idź na skróty rób badania i czekaj na cuda u ciebie jest w pytę roboty ale moja droga nie po linii którą sobie obrałaś tak się kończą eksperymenty chodzenia na skróty sreberko koloidalne soda woda utleniona i inne gówna .

Gość gość
spróbuj akupunktury urynoterapii a może jakiś sprawny sprawdzony bioterapeuta a może płucz czymś co okaże się mądrzejsze aniżeli twoje dotychczasowe pomysły i działania profesjonalnych lekarzy których już z konieczności odwiedziłaś odchodząc w sumie z kwitkiem.Człowiek zawsze w końcu pozostaje z własną życiową mądrością.

Gość gość
która co najwyżej pełni rolę miękkiej pachnącej poduszki w pozornie bezpiecznym domu rodzinnym i nic więcej?