Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka forma opodatkowania najkorzystniejsza?

Polecane posty

Gość gość

jaka forma opodatkowania jest najkorzystniejsza,przy otwarciu swojej działalności?

Gość gość
Zależy jaka działalność. I jakich spodziewasz sie obrotów

Gość gość
przypuśćmy że w granicach 10- 12 tyś miesięcznie, sklep z galanterią i odzieżą. , wybrałam ryczałt ale podobno to nie był dobry wybór, jeszcze nie złożyłam dokumentów więc mogę się jeszcze zastanowić

Gość gość
Vatowem będziesz? Ryczałt wg mnie to dobry wybór, a z czasem można przejść na zasady ogólne, gdy obroty będą większe. Nie żebym spamował, ale warto przeczytać: www.terazbiznes.pl/formy-opodatkowania-dzialalnosci-gospodarczej

Gość gość
nie wlaśnie nie zamierzam być vatowcem, a z tego co sie dowiedziałam,jak moje obroty przy ryczałcie przekrocza pewną kwotę to urząd sam narzuci mi kasę fiskalna,a podobno przy karcie podatkowej moge jej nie mieć i wtedy płace stały podatek trochę ponad 400 zł miesięcznie i nic mnie nie obchodzi,ale z drugiej strony wydaje mi się ,że to spora kwota

Gość gość
Nie jestem specjalistą, nie chcę doradzać na podstawie swojej wiedzy bo jest niewielka. Sam chcę za jakiś czas otworzyć sklep i dopiero czytam co i jak. Może ktoś inny z forumowiczów ma doświadczenie w biznesie i podpowie co nieco.

Gość gość
Jeśli macie problem z opodatkowaniem albo rozliczeniami w firmie polecam kontakt z dobrymi specjalistami. Pomocą służyć możę warszawskie biuro lawtax com pl. Wspierają wiele firm działających w różnych branżach. Po więcej informacji odsyłam telefonicznie: 602 322 618