Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sie ubrac co kupic na prezent na 30

Polecane posty

Gość gość

Dostalismy zaproszenie na urodziny do mojej znajomej. Konczy 30lat.Kazdy ma cos przyynies do jedzenia oraz alkohol. Co kupic na prezent>?i co zrobioc do jedzenia

Gość gość
Nie rób tylko sałatki, bedzie ich pewnie pełno. Ja polecam grzanki podpatrzone w necie, bagietka pokrojona, na to musztarda dijon albo inna bardzo Oscara, pol franfukrerki. Po zapieczeniu torche dżemu z pomarańczy i mini gałązką tymianku. Bede szał :P fajnie jakbyś mogła zapiec na miejscu (dogadaj sie z kolezanka). Jeśli nie ma zbiórki na prezent to cos bardzo symbolicznego plus alko które i tak musicie przynieść.

Gość gość
a ja niewiem co zrobic do jedzenia.

Gość gość
A ubierz się tak jak na imprezę, poprostu :)

Gość gość
Na urodziny masz przyniesc cos do jedzenia i alkohol? Troche to dziwne, bo rozumiem, ze jesli impreza bez okazji to kazdy cos robi, ale na urodzinach jedzenie i alkohol powinny byc przygotwane/ podane przez jubilata. oczywiscie alkohol mozna przyniesc jesli ktos ma ochote. jesli to domowka, to ubralabym jeansy i jakis ladny top + marynarka i buty wyjsciowe o ile chodzisz tak ubrana albo jakas sukienke. to chyba nie jest az takie wazne. a jesli naprawde 'trzeba' przyniesc cos do jedzenia, zrobilabym pewnie cos, co mozna latwo przyniesc czyli najpewniej jakas salatke.

Gość gość
ja bym sie w zadne grzanki nie bawila, moim zdaniem to troche przegiecie, ze ktos wyprawia swoje urodziny czyli pewnie oczekuje prezentu i prosi gosci, zeby przyniesli cos do jedzenia. alkohol ok, bo czesto sie nosi butelke, bo wypada, ale jedzenie???

Gość gość
impreza ma byc w lokalu.

Gość gość
Mam jeszcze inne micro kanapeczeki co na imprezach schodzą, tylko z chlebem jakimś pełnoziarnistym, najlepiej z tych fitness w paczkach musza byc. Kroisz na prostokąty mieszczące plaster mocarelli, na to guacamole (dojrzałe avocado, cebulka, pomidor, czosnek, sok z limonki), plaster mocarelli i na to liść świerzej bazyli i koniec. Pycha :P

Gość gość
mam taki stroj z poprawin. lososiowe eleganckie spodnie, bluzka bardziej elegancka oarz szpile z odkrytymi palcami. i zakiet.

Gość Mam swoje lata
Urodziny wyprawia Jubilat a nie zaproszeni goście.Czy teraz panuje taki zwyczaj? Obchodziłam 50 w lokalu i nikt mi nie przynosil jedzenia.Prezenty- owszem:D

Gość gość
zalatwilam opieke do corki-idzie na noc do cioci. wiec pojde ale niewiem co kupic. a jaki alkohol? zwykla wodke? wino czy cos kolorowego?

Gość gość
rzadko chodze na imprezy w sumie wogole.

Gość gość
A może to impreza niespodzianka i dlatego trzeba coś do jedzenia przynieść? Mój mąż mi zorganizował takie urodziny, tyle, że w domu, i goście poprzynosili żarcie i alko, a prezenty symboliczne jakieś.

Gość gość
nie niespodzianka.bo to koleznakazaprasza. takze wie o wszystkim. nie mam pojecia co z jedzenia zrobic.

Gość gość
A może wymieszaj serki topione z chrzanem, posmaruj tym plasterki szynki, zwiń i przewiąż w połowie szczypiorkiem. Takie ruloniki.

Gość gość
ja rzadko w domu mam gosci wiec niewiem co sie jada na imprezach. wylecialam z obiegu.

Gość gość
To dobre pytanie na dział ciąża, poród, macierzyństwo :D

Gość gość
Są dwie szkoły podobno, ja uważam że na proszoną imprezę znosić każdy po daniu to jest coś nie za bardzo, ale znów słyszałam o takich świętach, żeby odciążyć organizatora - starszą mamę, czy jakąś zabieganą koleżankę... Nie wiem, dziwne to dla mnie. To takie spotkanie wolontariuszy pokarmowych? :D

Gość gość
o 19 zaczyna sie impreza aja wogole nie przygotowana

Gość gość
niewiem co do jedzenia zabrac

Gość gość
Posiedz jeszcze ze dwie godziny na kafe i nic nie zdazysz zrobic. Zajedz do kfc i kup kubelek kurczakow lub jakiegos innego gotowca. Moze cos w jakiejs garmazerii. A juz na maxa szybko i niepracochlonnie kup kilka plastrow dobrej wedliny, jakiegos pasztetu i kilja rodzajow sera i zrob taki polmisek roznosci na salacie i przyozdob warzywami i natka pietruszki

Gość gość
przynies jakiekolwiek gowno, bo jestes zaproszona na gowniana impreze. zacytuje kafeteryjna sentencje "taka prawda";D . kobieta konczy 30 lat i prosi o skladke na jedzenie? jest niepowazna, niekulturalna i w ogole wsiowa przede wszystkim. studenciaki moga sie skladac na zarcie i alkohol a czlowiek na poziomie powinien sie wstydzic. nie spinaj sie tak na te bibe, przynies koreczki i tyle. nie chcialo jej sie gotowac/ zaprosic was do restauracji - bedzie miala 10 tacek koreczkow i 15 salatek. potraktowala was "luzno" i po chamsku, to nie staraj sie az tak bardzo. mowie ci, wez krupnika i koreczki, moze baba sie puknie w leb nastepnym razem.

Gość gość
Takiego miesno warzywno serowego jeza :)))))

Gość gość
impreza jest w sali. wynejela. myslalam o zwyklej gyrosowce. salatce. szybka i smaczna.co wy na to? i 05, l czegos tam.moze zubrowki? a co na prezent? tak na szybko?

Gość gość
A rob se co chcesz i kupuj co chcesz

Gość gość
czy tak ciezko cos doradzic wam?

Gość gość
Kobieto ale czego Ty chcesz? Idziesz zaraz na impreze, nie wiesz co zalozyc, co na prezent, co zrobic do zarcia. Chyba masz mozg do myslenia. Dostalas kilka pomyslow, czego chcesz wiecej? Moze byc salatka gyros, zaloz te lososiowe spodnie , a kup jej ksiazke/perfumy/ wisiorek , nie wiem co zdazysz jeszcze