Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pieniądze mnie niszczą. Wolałbym wrócić do biedy !!!

Polecane posty

Gość gość

Muszę coś zmienić. Gdy miałem naście lat jako jeden z nielicznych nie miałem komórki, na przerwach w szkole jadłem zwykłe kanapki z masłem i pasztetem. Mając 20 lat rozpocząłem studia zaoczne, znalazłem pracę za 1 200 zł netto. Ani gdzieś wyjść, ani się zabawić. Dziewczyny nie szukałem bo nie było mnie stać, czasu nie miałem. Jednak wtedy była ta walka o przetrwanie. Niby smutek, że jesteś w tyle, martwienie się czy kiedyś uda się wyjść z dołka, prośby i codzienne modlitwy o zdrowie, o radość pomimo tego biedowania. Co roku chodziłem na pielgrzymki, poznawałem dobrych ludzi. Czułem się w gruncie rzeczy szczęśliwy. Nie miałem komputera, telewizora też nie oglądałem. Gdy było lato spałem sobie w namiocie. Uwielbiałem to. Bawiłem się z psem, chodziłem z nim na spacery. Zawsze z kimś porozmawiałem. Podczas studiów odkładałem sobie co m-c po 40-50 zł ( tylko tyle mogłem ). W wakacje po 360-370 ( przez 3 lata odłożyłem w ten sposób ok. 5 tyś ). Gdy ukończyłem już studia któregoś razu słuchając radia wysłałem sms-a. Zostałem wylosowany, ktoś do mnie zadzwonił i poinformował że wygrałem 200 tyś zł. Otworzyłem siłownię o której zawsze marzyłem. Nieoczekiwanie interes świetnie wypalił. Zacząłem ją rozbudowywać i zaczęło być jeszcze lepiej. Teraz gdy mam już 29 lat czuję chyba przesyt. W międzyczasie kupiłem też maszyny do gier i z tego też mam duży zysk. Problem w tym, że pogubiłem się w tym czasie. Taki pusty się stałem. Nie jestem szczęśliwy. Zostałem taki sam, bez przyjaciół :(

Gość gość
jasne :D tych co liczą na skrobane jakim trzeba być naiwniakiem i debilem aby myśleć w ten sposób

Gość gość
ja mam to samo co ty, kiedyś byłam biedna że nie miałam co jeść, ważyłam jako dorosła osoba 42 kg, teraz mam kase i zero przyjaciół, zrobiłam się jakaś dziwna

Gość gość
Historia jak z gazety którą czyta moja babcia. Jaki tytuł? Chyba"Bzdurywyssanezpalca" albo "Superprawdziweżyciowehistorie" ? Coś takiego...

Gość gość
Bóg nie istnieje boga nie ma.

Gość Łojoj
przepisz interes na mnie, ja sobie poradze z tym problemem, a ty bieduj dalej skoro wolisz.

Gość gość
Mam lepszy pomysł daj pieniądze biednej instytucji jaką jest kościół katolicki.

Gość gość
Ty się Martyna mylisz niestety.

Gość gość
Załóżmy że masz rację Martyna to który z tych "Bogów" jest prawdziwy bo trochę ich do wyboru mamy chyba to przyznasz?