Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam kolezanke ktora zostawia 5 letniego przedszkolaka na swietlicy

Polecane posty

Gość gość

od 8 do12 jest w przedszkolu a do 16 na switlicy bo pracuje w naprawde h/ujowej pracy gdzie zarabia grosze. Przy czym czesto sie chwali jak sie im z mezem dobrze powodzi. Pytalam czy jej nie zal tak malego dziecka ktore tak dlugo siedzi samo na switlicy czasem z gimnazjalistami ktorzy wiadomo jacy sa. Ona twierdzi, ze nie.

Gość gość
marne prowo- zwłaszcza , że gimnazjaliści nie siedzą na świetlicy :D

Gość gość
to nie jest zadne prowo. nasza szkola to jednoczesnie przedszkole szk podstawowa gimnazjum Wszystko jest w jednym budynku , oczywiscie kazdy ma do dyspozycji oddzielna czesc sszkoly [przedszkolakinie maja kontaku z np gimnazjum ale problem jest wtedy kiedy ida na swietlice bo ta jest dla wszytskich.

Gość gość
jeszcze nie widziałam gimnazjalisty, który siedziałby na świetlicy, ale ok, zakładając że i takie cuda dzieją się w przyrodzie to co, według ciebie, powinna zrobić koleżanka, pracę rzucić?

Gość gość
Przedszkole nie ma nigdy świetlicy to tak po pierwsze, jak już to zerówka szkolna. No a po drugie to pokaż mi gimnazjalistę który siedzi w świetlicy? Po co niby miał by tam być zamiast iść do domu? :D

Gość gość
ja na jej miejscu bym rzucila i zabierala dziecko z przedszkola o ludzkiej porze a nie po 8 h :[

Gość gość
u nas sa tacy ktorzy czekaja na rodzicow ktorzy jada z pracy i ch zabieraja samochodem do domu.

Gość gość
Ale autorko sama sobie przeczysz. Napisałaś, że jest to zespół szkół w którym jest również przedszkole, a w takim wypadku zerówka musi być w przedszkolu a nie w szkole. A w takim wypadku dziecko nie musi siedzieć w świetlicy bo przedszkole jest co najmniej do 17 otwarte.

A u nas nie ma świetlicy dla dzieci przedszkolnych i zerówkowych ;) A gimnazjum też przesiaduje w świetlicy :D - przynajmniej w tej "mojej" ;) W każdym razie cóż skoro koleżanka uważa że świetlica jest lepsza niż zatrudnienie opiekunki to jej sprawa. Ja bym tak nie zrobiła :)

Gość gość
"jeszcze nie widziałam gimnazjalisty, który siedziałby na świetlicy" To mało widziałaś:) Są gimnazja ze świetlicą:)

Gość gfgsg
U nas to normalne. Moja córa i jej koleżanka mają po pięć lat, są w zerówce i po zajęciach idą do świetlicy. Obie odbieramy około 16-tej. Mam rzucić pracę? A kto mnie przygarnie wraz z rodziną gdy tym razem komornikowi uda się licytacja? Raz już to przerabiałam. Poza tym nie mam jakiejś ciumci tylko córę która nigdy w przedszkolu ani w szkole nie płakała, a teraz cieszy się że idzie do świetlicy. :)