Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak się biegle nauczyć angielskiego w 3 lata

Polecane posty

Gość gość

będąc na poziomie b2.2 i majac problemy z rozumieniem tesktów puszczanych z płytek? chcę, zeby mój angielski był za 3 lata perfekcyjny, znajdę na to codziennie max 1 godzinę, czy to mozliwe, zebym nauczyla sie tego jezyka biegle w takim tempie przez 3 lata?

Gość nanananananannanasihdjknana
Jasne! 1) Motywacja - musisz chcieć i musisz poświęcić czas codziennie, nic na siłę; 2) Technika - Ja uczę się samodzielnie języka francuskiego, przetestowałam wszystko co wpadło mi w ręce, moja ulubiona technika to zmiana technik, bo robię się znudzona. Polacam program Anki, naprawdę, codzienna porcja słownictwa do śniadania. Łatwa i przyjemna metoda. Jak już poznamy podstawy to: a) słuchamy - filmy tylko i wyłącznie po angielsku b) mówimy - najlepiej poznać jakąś osobę w internecie z zagranicy, w celach edukacyjnych, żywa konwersacja; c) piszemy - co prawda ja tego kroku nie przetrwałam, ale poleca się pisanie dzienniczka w obcym języku. tak poznasz slownictwo najbardziej ci bliskie, i takie ktorego używasz po polsku. 3) zasoby - Naprawdę polacam książeczkę 100 słów z PONS, niedroga, a po opanowaniu tego slownictwa byłam w stanie przeprowadzić prosta rozmowe z Francuzami. Po tym masz świetną podstawę do dalszej nauki, ucwysz się słów z kontekstu zdań, jesteś w stanie czytać... 4) gramatyka, nie zapominamy, przecież chodzi też o to żeby mówić poprawnie. Może nie jest to najważniesze w komunikacji, ale ladnie wygląda w rozmowach biznesowych. trzeba się zaopatrzeć w jakieś ćwiczenia do gramatyki i robić najlepiej w formie quizu, dla rozrywki, tak jak niektórzy robią sudoku, czy krzyżówki.

Gość gość
Wyjedz do anglii :D

Gość gość
Uczyć się.

Gość gość
Polacam program Anki, jaki to program, możesz podać?

Gość gość
wyjechac nie moge, za 3 lata chce ubiegac sie o awans, a bedzie wymagany angielski biegly, moj nie jest tragiczny, ale nie jest biegly