Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AldonaSarn

Brudne naczynia po wyjęciu z zmywarki

Polecane posty

Mam problemem z zmywarką. Zmywarka Bosh ma 2 lata. Często się zdarza, że jak wyjmuję naczynia po umyciu są niedomyte. Strasznie mnie to irytuje. Używałam różnych środków- Ludwik, Finish, płynu nabłyszczającego, sól zawsze jest napełniona. Sitko jak wyjmuję jest czyste. Co zrobić? Używacie środków do czyszczenia zmywarki? Może jakiś inne tabletki do zmywania?

Gość gość
a może nastawiasz za krótki program, z za niską temperaturą?

Gość gość
Może filtr przeczyścić trzeba? U mnie pomogło.

włozyłaś kiedyś do zmywarki coś bardzo brudnego tłustego ? np spaloną tłusta brytfannę w piekarnika ?

Gość gość
oczywiście, że zmywarkę trzeba czyścić. Myślałaś, że to, co piszą w instrukcji, to bzdura? Raz, czyścisz filtry, dwa, kupujesz takie zawieszki i jak zauważysz, że masz brudne, robisz pranie pustej zmywarki. No i w zmywarce staraj się nie mieć resztek z jedzenia na talerzach. Szczególnie nadmiar tłuszczu, z tym sobie zmywarka nie poradzi. Trzeba wytrzeć, choćby papierowym ręcznikiem.

Gość gość
A którego Ludwika używałaś? ja tego pierwszego od góry http://www.inco-chemia.pl/systemy-do-zmywarek-ob2.html ale potem się przerzuciłam na żel (też jest tam) i było lepiej. W sensie że się bardziej błyszczały. Ale nigdy nie miałam takiej sytuacji, żeby naczynia wychodziły ze zmywarki brudne. Może to jest problem z filtrem?

Gość gość
Dobre porady, ale dodałabym do tego cos jeszcze w kwestii tego co robić kiedy na szklankach pojawi sie biały nalot http://www.finish.pl/multimedia/artyku%C5%82y/szklane-naczynia/nalot-na-szkle-dlaczego-powstaje/