Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość31

paląca ciężarna

Polecane posty

Gość gość31

Czy to na prawdę tak ciężko jest rzucić fajki w ciąży? Niedawno widziałam dwie typiary, które były w 7-8 miesiącu ciąży i paliły jak smoki. Razi mnie taki widok, one się jeszcze tłumaczą, że lekarz dał im swoje błogosławieństwo bo kobieta w ciąży nie może się denerwować więc lepiej niech sobie od czasu do czasu zapali. Druga mówiła, że nie może nie umie rzucić i koniec nie wytrzyma jak nie zapali.

Gość gość
Papierosy zwężają naczynia krwionośne tak, że płód otrzymuje mniej wartości odżywczych, tlenu + jest faszerowany 4 000 związków chemicznych i rakotwórczych. Nie ma bata żeby to było bez znaczenia na zdrowie dziecka. Nic nie usprawiedliwia palenia w ciąży. I niech mi pokażą tego lekarza, który mówi, że większym złem jest stres matki niż palenie papierosów. To tylko wymówki, bo chcą palić!

Gość gość31
Ja po prostu jestem trochę w szoku, bo dzisiaj mamy jako taką świadomość. A tu cos takiego, dwie ciężarne i to palące. Jedna miała zaraz rodzić za dwa tygodnie a brzuch jakby była w 6 miesiącu albo 5. Będzie pewnie miała malutkie dzieciątko :(

Gość gość
Dla mnie to patologia

Gość gość
a czy można e-papierosa w ciążY?

Gość gość
tylko współczuć dzieciom tych babsztyli, skoro już na początku nie potrafią być odpowiedzialne i o nie zadbac, to co będzie potem..

Gość gość31
Ja przyznaję się, że kiedyś paliłam, ale gdy zaszłam w ciążę to nie było żadnego ale, z dnia na dzień przestałam palić i nie pale do dzisiaj:) Na dobre mi to wyszło:) A tutaj serio i te tłumaczenia i afiszowanie się z tym, ile ona musiała na codzień kopcić że nawet nie mogła przy ludziach się powstrzymać.

Bylam w nałogu kiedy zaszlam w ciążę z córka jak tylko dowiedziałam sie ze jestem w ciąży zerwalam z nalogiem mysle ze to oczywiste wytlumaczylam sobie wtedy ze trulabym nie tylko si e bi e tylko takze najwiekszy dar od Boga.To bylo wiele lat temu mysle ze kazda normalna matka chce dla swojej pociechy jak najlepiej a tylko egoizm i glupota tkwi w tych osobach ktore nie potrafią tego zrozumieć.

Dodam jeszcze ze po paru latach wróciłam i znów zaczęłam palic to okropny nałóg i trudno sie od niego uwolnic do wszystkiego trzeba dojrzeć. Dzis jestem wolna od nałogu od paru lat i jestem z tego dumna. Ale przyszle mamy pamietajcie palac trujecie to co najcenniejsze !!!!