Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brązowe plamienie, ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie;) Pierwszy raz korzystam z forum, także proszę o wyrozumiałość;p Mam pewien problem, a mianowicie dostałam przed okresowe plamienie brązowej wydzieliny co poprzedza mój okres tak 2 dni przed, co za tym idzie w czasie okresu 1 dnia mam bardzo bolesne bóle. Tym razem sytuacja jest bardzo dziwna ,gdyż wydzielina pojawiła się tydzień przed okresem (a mam regularny okres) i oczekując okres ,nie pojawił się. Następnego dnia podczas stosunku z mężem pojawiła się krew, także sądziłam że dostanę rano okres i bóle. Mineło już 4 dni od pierwszego plamienia a okresu brak... wspomnę,że staramy się z mężem o dziecko i zrobiłam test dzisiaj ale jest jedna kreska;/ więc jestem ciekawa co o tej sytuacji sądzicie i czy miałyście podobny przypadek?? Pozdrawiam

Gość gość
mogą się pojawić takie zaburzenia w ciąży , ale tez przyczyną takich zaburzeń może być endometrioza czyli tzw. wędrująca śluzówka macicy która lubi się zagnieżdżać w innych narządach (jajnik, jajowód a nawet jelita czy inne) i bywa także przyczyną różnych dziwnych krwawień i zaburzeń okresowych. ja miałam takie zaburzenia wtedy kiedy zrobiła mi się torbiel tzw. czekoladowa spowodowana właśnie endometriozą . dostawałam wtedy różne dziwne plamienia przed okresem i po okresie o brudno-brązowym a czasem smolistym nawet zabarwieniu ....musisz iść do lekarza , inaczej się nie dowiesz co jest przyczyną tych zaburzeń...