Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwszoklasista

Polecane posty

Gość gość

nie radzi sobie ze szlaczkami ma zrobic jedna linijke nie umie odwzorowac jeczy i ryczy wciaz, kazde odrabianie lekcji to wciaz płacz i ze ja nie umie, jak jeden mu wyjdzie dobrze kolejnych 10 zle, nie ma postepu, za chwile zapomina jak to robił i co mial zrobic, nie mam juz cierpliwosci, pokazuje wiele razy prowadze jego raczke, zaczynam w konsekwencji krzyczec, nie nadaje sie , jednej linijki szlaczkow nie jestem w stanie zrobic z nim przez 3 godziny

Gość gość
tak chodził, wydawało ze sobie poradzi, dla mnie to koszmar.

Gość gość
Nie wiem, moze narazie pomagaj mu trzymajac za raczke, najwyzej daj mu wiecej szlaczkow zeby mu sie ta reka jednak wyrabiala. A tak zupelnie z innej beczki bo naprawde nie wiem, pierwszoklasisci robia szlaczki? Wszedzie tak jest? Od wielu lat nie mieszkam w Polsce i tu gdzie mieszkam to dzieci ucza sie liter, pisania i czytania w przedszkolu powoli juz, potem w zerowce sie znowu ucza liter i liczb, chociaz wiekszosc dzieci juz ma litery opanowane po przedszkolu. Teraz moje dziecko jest w pierwszej klasie i normalnie pisze pelnymi zdaniami a nie jakies szlaczki rysuje i dlatego zaskoczyly mnie te szlaczki. Prosze nie naskakujcie na mnie, nie pisze zeby sie pochwalic czy cos tylko serio chce wiedziec. Naprawde rysuja szlaczki czy moze to jakas prowokacja?

Gość gość
Mój chodzi do 4 klasy i niedawno nauczył się w miarę dobrze rysować ,malować ,jakieś szklaczki to nie wiem czy on wogóle widział wiem że nie było rysowania szlaczków u niego w przedszkolu i w szkole ,za to rewelacyjnie się uczy jako pierwsze dziecko w klasie distał pozwolenie na pisanie długopisem bo pisał wyraźnie nie robi błędów i ja uważam że takich pierdół jak malowanie nie musi umieć bo nie każdy ma smykałkę do malowania nawet najprostrzej rzeczy ,jak chodził do przedszkola i dzieci malowały to on gryzdał i pani mi zwracała uwagę że mam porównać jak inne dzieci namalowały ,wówczas pytałam się i co w związku z tym ,czym mam isć z nim do psychologa bo ma zaburzenia manualne pytałam z ironią -na co nauczycielka mówiła -no nie nie tylko mówię aby sobie porównać .Więc uważam że daj dziecku spokój jak będzie chciał to się nauczy a już napewno na niego krzycz .

Gość gość
A w przedszkolu niczego nie zauwazyli? Przeciez robili diagnozy? Ile ma lat 6 czy 7? Tym bardziej, ze ten caly elementarz jest jak przedszkole, jakis taki łatwy

Gość gość
No ale jeszcze jak to czytam co napisałaś ,widzę że nie chodzi samo malowanie bo piszesz że dziecko zapomina co zrobiło i co ma zrobić ,więc skup się na tym jakiś trening pamięci są różne gry i zabawy w ostateczności może opinia psychologa przyda się bo młody może jest za bardzo rozkojarzony,nerwowy bo skoro jest płacz i jęczenie a ty mu krzykiem nie pomagasz tym bardziej nie będzie chciał przysiąść do lekcji bo mu się negatywnie kojarzą i się boi .

Gość gość
Moje dziecko też miało problem z odwzorowaniem szlaczków. Uczyłam go robić to fragmentami. Pokazywałam palcem gdzie ma się zaczynać a gdzie kończyć pierwsza linia. Potem wskazywałam np. miejsce załamania. Trzecim etapem był początek i koniec drugiej linii. Później stopniowo wydłużałam te fragmenty. Nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi- ciężko to opisać.

Gość gość
tak się kończy posyłanie 6cio latków do szkoły.

Gość gość
a ile ma lat?

Gość gość
moja córka też w pierwszej klasie, poszła jako 7 latka, na szczęście mogłam jeszcze wybrać. Chociaż ona jest z grudnia więc 7 lat skonczy za kilka miesięcy. ale radzi sobie super, duża szkoła w mieście. a uczą się nie tylko szlaczków, równolegle są to litery, cyfry. Ona już całkiem dobrze czyta i pisze.

Gość gość
Mój szlaczków nie lubi, lepiej mu litery wychodzą. Wogóle nie lubi rysowania, kolorowania i dlatego ma rękę nie wyrobioną za bardzo. Na weekend pani zadała trzy strony tych bazgrołów, zrobił niby, koślawo, ale samodzielnie.

Gość vabienq
Ale wy p******i jesteście:-O w całej Europie dzieci ida do szkoły podstawowej w wieku 6 lat a dla was to za wcześnie :-O Moja córka w wieku 4 lat poszła do zerówki a teraz ma 8 i jest w 4 klasie i radzi sobie świetnie! W wieku 5 lat zaczeła czytać i rozmawia w dwóch językach ale to tylko w Polsce uczą dzieci robić ślaczki w wieku 7+ hahahahahaha

Gość gość
A co to są "ślaczki" mądralo??? :D