Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasi synowie grają w gry komputerowe?

Polecane posty

Gość gość

akceptujecie, kontrolujecie w co grają, ile czasu? jak to się u was odbywa?

uważaj na gry komputerowe, trzeba pilnować, żeby nie było w nich dużo przemocy, potem dziecko ma problemy emocjonalne. Ja dużo grałem jak byłem mały i teraz jak dziecko gra za długo to mam ochotę przyyebać.

Gość gość
simsy i minecraft czyli bezpieczne gry bez przemocy, ale też nie za długo - godzina dziennie max, w weekend pozwalam na 2 godziny.

ale za dużo czasu to też niedobrze. Fajnie jak się zainstaluje ogranicznik czasu na komputerze i wtedy masz z głowy odciąganie malucha od monitora, tylko komputer w odpowiednim momencie się wyłącza, a dziecko nie jest na Ciebie wściekłe tylko na komputer i czas

Gość gość
To akurat działka mojego męża :) Grają z naszym 10-latkiem razem, więc jestem spokojna, że wszystko pod kontrolą, a ja mam czas dla siebie :) Dzisiaj się obkupili w nówki sztuki bo jakaś mega promocja urodzinowa w Empiku, także czuję, że uda mi się przeczytać chociaż jedną książkę w tym tygodniu i urządzić sobie jakieś domowe spa :D

Gość gość
@Siorbet - ok, pod warunkiem, że wie że czas mu minie np. za 10 min, później za 5 itd. Jak nagle mu się wyłączy podczas przechodzenia jakieś levelu itp. to się wścieknie na cały świat.

Tak wiem, u mojego dziecka już na 10 minut przed końcem pojawia się komunikat, że czas zbliża się do końca

Gość gość
jesli gra z umiarem, to okej. ale siedzenie caly dzien i granie nie wchodzi w gre

Gość gość
To super opcja, pewnie też wprowadzę w przyszłości :) Na razie moje dziecko ma 3 lata i gra na tablecie w puzzle, zwierzaki itp

Gość gość
minecraft tak bez przemocy do końca nie jest zabija sie pająki, szkielety, endermany i takie tam

Gość gość
nie przesadzajmy, jak dziecko zabije pająka to nic się nie stanie, przynajmniej w domu mi zabije, bo ja sie boje hahaha