Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niezapłacone chwilówki a... policja?

Polecane posty

Gość gość

Jak wyżej. Czy możliwe, żeby policja pukała do moich drzwi za niezapłacone chwiliówki? Tym to raczej zajmuje się windykacja/komornik/ewentualnei przychodzi od razu wezwanie do sądu po roku/dwoch latach, ale policja do drzwi? Zaznaczam, ze nie wiem po co byli, jutro sie dowiem, ale to mozliwe? :)

Gość gość
raczej nie

Gość gość
hm, nie sadze

Gość gość
ktos moze odpowiedziec jeszcze? :)

Po ch... się pakować w chwilówki? Znajoma straciła przez to dorobek swojego życia...

Gość gość
a udostepniałeś coś na necie, jakies programy, filmy, muzykę?

Gość gość
on pytał o policje, nie o to czy warto było sie ładowac w chwilowki

Gość gość
nie, nic. policjant powiedział matce, ze chodzi o sprzedaz Samsung Galaxy Core na Tablica.pl (oczywiscie mogl klamac), od razu zaznaczam ze nigdy nie mialem takiego telefonu w rekach i nie mam nic z tym wspolnego, wiec to dziwne :)

Gość gość
nie, nic nie udostepnialem. policjant powiedział matce, ze chodzi o sprzedaz Samsung Galaxy Core na Tablica.pl (oczywiscie mogl klamac), od razu zaznaczam ze nigdy nie mialem takiego telefonu w rekach i nie mam nic z tym wspolnego, wiec to dziwne :) jedyne co mi przychodzi do glowy to te chwilowki, ale kur, policja w drzwiach bo niezaplacone chwiliwki? dziwne

Gość gość
może jakis zlodziej ktory chcial sprzedac ten telefon, wzial kase a telefonu nie wyslal, podal klientowi twoj adres domowy? moze to jakis twoj kolega?

Gość gość
a jaka kwota tych chwilowek?

Gość gość
nie sadze raczej nie mam takich znajomych :D ale sprawa dziwna, bo raczej o chwilowki policja nie jezdzi pod drzwi tak mysle

Gość gość
około 6.000 :] co nie zmienia faktu, ze jeszcze nie mialem nawet KOMORNIKA w obrębie domu, wiec od razu policja? w ogole nawet nie wiem czy policja jest w takie sprawy mieszana nawet przy 5letnim zamieszaniu. mysle ze jest windykacja/komornik/sprawa w sadzie, ale zeby policja?

Gość gość
przez tablice to ja byłem na policji. coś zamowilem, nie dostałem i zapomniałem. Po roku przyjechali po mnie i przesłuchał jako świadka. Może też coś zamówiłeś i nie dostałeś?

Gość gość
Chyba nie, a juz na pewno nie jakis telefon

Policja nie ma nic do chwilówek. Moze chodzi o ten telefon. Ktos musial podac twoj adres.o

Policja może zapukać do drzwi!!! wygląda to tak: Przestępstwo przeciwko mieniu.Oszustwo (art. 286) Art. 286 § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. § 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy. § 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 4. Jeżeli czyn określony w § 1-3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego. Jeżeli firma udzieliła chwilówki, nie chcąc ponosić dodatkowych kosztów sądowych. Donosi do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa przez pożyczkobiorcę. Jest możliwość uniknięcia odpowiedzialności i umorzenia postępowania prowadzonego przez Policję. Ale o tym w prywatnej wiadomości.