Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zniszczenia przez psa

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mam duży problem ze swoją suczką. Mamy ją od jakiegoś czasu, ma około roku i wcześniej nie gryzła niczego pod naszą nieobecność. Sytuacja się zmieniała niedawno, gryzie wszystko co wpadnie jej w łapy, listwy, podłogę, kapcie. Zrywa ze stołu przedmioty i też niszczy. Przez nieuwagę zostawiłam Imbuprom na stole, zerwała i na całe szczęście nie zjadła bo wypluła. Sytuacja staje się nieznośna. Myślimy o zakupie klatki , używanej np. http://alegratka.pl/ogloszenie/metalowa-klatka-dla-psa-24909251.html?h=30fc5c29f393543f bo strasznie droga. Wydaje mi się to jednak barbarzyństwem zamykanie psa w klatce. Dodatkowo radżą, by zasłaniać klatkę kocem. Przygnębia mnie to wszystko, boję się wrócić do domu bo zastaje istny armagedon...

Gość Ekspert Kynolog
kaganiec. zdejmować na czas posiłków.

Gość gość
Tak to jest jak ludzie którzy nie maja kompletnie czasu, pracuja po 8 h zostawiaja psa w domu!! Poza tym zanim kupi sie psa to czyta się ksiazki i tam sa wskazówki jak się wychowuje psa... Miałam w swoim zyciu 3 psy i każdy wychowany, posłuszny...no ale na to trzeba miec czas i ochotę a nie przygarnąc psa i miec wszytsko w d***e i liczyc ze sam siebie pies wychowa🖐️

Gość gość
a w klatke czy kaganiec to się sam debilu zamknij na kilka godzin🖐️

Gość gość
Nie masz czasu, pracujesz to kupuje się kota!!!

Gość gość
Najlepiej zamknij go w wersalce

Gość gość
Ale z ciebie ekspert kynolog od siedmiu boleści. Poobserwuj otoczenie, może sąsiadów, bo spokojny pies nagle bez powodu nie wpada w szał. Już znane były sytuacje, gdzie złośliwi sąsiedzi odwalali najróżniejsze cuda drażniąc psa pod nieobecność właścicieli w domu. Pomogło zainstalowanie kamery, lub potajemny urlop właścicielki tak żeby sąsiedzi nie wiedzieli, że jest ktoś w domu od rana. Zidiociały sąsiad został przyłapany na gorącym uczynku, jak nawalał pięścią w drzwi i bawił się dzwonkiem. Pies wtedy szalał z bezradności.

Gość gość
czemu pies sie tak zachowuje? bo pewnie bidulek 8 czy 10 godzin sam w domu siedzi, nawet jak mu się srac chce to nie może bo pańcia w pracy. I tacy ludzie mają psy???zero odpowiedzialnosci... Na meijscu psa tez bym wszytsko demolowała a do tego sadziła gorące klocki na środku dywanu🖐️

Gość gość
to efekt stresu, żal mi tego waszego psa, on się po prostu nudzi i stresuje

Gość gość
Trzeba być DEBILEM do kwadratu zeby pracować na cały etat myśleć o zakupie psa. Zero odpowiedzialności , zero rozumu a jeszcze taka bezmózga pani mysli o klatce dla psa przykrywanej kocem. Nie no szlak mnie trafia!!! oddaj idiotko tego psa komus kto się nim zajmie, a ty kup sobie kota lub chomika

Gość gość
a ja nie bede na tobie "psow" wieszac, ale odpusc sobie klatke. najlepsze wyjscie to wygospodarowac dla psa pokoj, lub inne pomieszczenie na czas gdy nie ma was w domu, albo poprostu kuchnia, przedpokoj. zainstalujcie bramku-furtki takie jak dla dzieci. przyzwyczaicie sie do niezostawiania rzeczy na wierzcvhu. w wolne dni trening- wychodzenie do sklepu bez psa, wychodzenie na pare potem parenascie minut. tak aby pies nauczyl sie ze wracacie zawsze do domu- bo szalenstwo psa pod wasza nieobecnosc moze wynikac z tesknoty i trachu. kupcie zabawki dla psa- mozna nie ktore wypelniac sucha karma i pies ma zajecie na jakis czas- ale pamietajcie takie zabawki dajecie psu tylko jak wychodzicie z domu, po powrocie chowacie. to tak na szybko, ale jest wiele mozliwopsci. ja mialam wiele psow, byl czas ze mialam suke z osemka, 4 miesiecznych szczeniat. i nie mialam zdemolowanego domu- i zostawaly na pare godzin dziennie same.

Gość gość
nie bedziesz wieszać psów na kims kto zostawia żywe stworzenia na cały dzień same w domu bez mozliwosci sikania i robienia kupy???? to jak masz tak głeboko co czuje pies zostawiony na cały dzien to lepiej nie udzielaj tu rad, a te bramki to sobie zainstaluj

Gość gość
No i gdzie jest autorka topiku???

Gość gość
Wyobraz sobie ze patrze na to co czuje pies czy inne zwierze. ale tez patrze na to co czuje inny czlowiek. Dziewczyna chciala moze uszczesliwic jakiegos psa, dac mu dom i pelna miche i w porywie serca wziela do domu a teraz ma zmartwienie. to teraz napisze cos dla ciebie niepojetnego i strasznego- swojego psa trzymam w piwnicy! tak wlasnie tak. i pewnie juz oplulas sie ze zlosci. moj pies ma poslania- 3 w calym domu, z czego jedno w piwnicy, tam tez ma swoja miske, bo w piwnicy trzymamy jego jedzenie. ale abys nie plula jadem jest to duza piwnica-80 metrow. jasna z czescia uzytkowa, przez ta piwnice wychodzimy na dwor z psem. jest mu tam cieplo i fajnie gdy musi zostac sam i wiem ze lepiej sie tam czuje bo niedenerwuje sie kazdym przejezdzajacym samochodem czy innymi dzwiekami z zewnatrz. wiec nie wszystko musi byc takie jakim sie widzi na pierwszy rzut oka, wiec spokojniej i bez nerwow do innych.

Gość Ekspert Kynolog
Pies ją zjadł. Ostrzegałem.

Gość Ekspert Wydrolog
Polecam wydry, mają mniejsze zęby.

Gość gość
Nie ma litości i wytłumaczenia dla kogoś kto rpzetrzymuje psa rpzez 8 godzin samego w domu. A co do piwnicy to co w tym złego? rpzeciez nie trzymasz go tam cały dzien przez 8 godzin no nie?? Dla psa nie wazne czy piekny pokój czy piwnica a odpowiedzialny właciciel który nie zapomina o spacerze o pełnej misce i wychowaniu psa. Pies potrzebuje towarzystwa , jak ktos nie może dać to są koty

Gość gość
Ale sie uczepiliscie tych osmiu godzin, wy myslicie ze kazdy kto ma psa pracuje tylko 4 godziny? bzdura, wiekszosc psow siedzi tyle godzin samych w domu. to kwestia wychowania i uczenia psa, rowniez rasa ma znaczenie bo nie wszystkie rasy potrzebuja towarzystwa. a dziewczyna najwyrazniej nie ma doswiadczenia z psiakami.

Gość gość
jeśli masz problemy wychowawcze z psem to porozmawiaj na ten temat z weterynarzem. Ja ze swoim pieskiem mam zaufany gabinet weterynaryjny http://lecznicachylonia.pl . Tam podczas pierwszych wizyt dowiedziałam się wszystkiego na temat wychowania psa, kupiłam sobie również książeczkę. Mój piesek jest ułożony i na szczęście nie niszczy mi mieszkania.