Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stelka2014

akupunktura Dr Kim ze Szczecina kto go zna ?

Polecane posty

Witam ! Mam problemy z kręgosłupem i chcę wybrać się do dr Kima, koreańczyka, który przyjmuje przy ulicy Starzyńskiego w Szczecinie. Leczy nakłuwaniem igiełkami . Czy ktoś może coś słyszał o tym doktorze?

Gość gość
znam Kim Dzong Una

Gość gość
zywokost co pomoze niz te nakłówanie i jak znajdziesz na bagnach czy wałach to bedzie darmowy najlepiej to kozen zywokostu gotowac na smalcu gesim lub swinskim

Gość gość
Polecam Dr. Kima, po paru wizytach czułam rezultat.

Gość gość
Polecam. Sprawdzony !

Gość gość
Zdecydowanie ODRADZAM! Masażystka zaprosiła na niezdezynfekowaną leżankę, na której czernił się włos po którymś z poprzednich pacjentów. Obrzydliwość i narażanie zdrowia i życia ludzi. Tam jest wykonywana akupunktura, więc krew, płyny ustrojowe...i pacjent się w tym tarza. Główny guru tego przedsięwzięcia „lekko” niedomyty przybysz ze wschodu nawet nie udawał, że nie dezynfekuje rąk, bez żenady przechodził od pacjenta do pacjenta z rękami pełnymi zarazków i wbijał te igły. Z resztą masażystka też zbierała igły i nie dezynfekowała rąk. No i te przechowywanie igieł w pudełku na mocz do ponownego użycia... Takie igły, nie mogą być ponownie użyte, nawet po ponownej sterylizacji. A ta kobieta przekonywała, że te igły są na 20 lat! Jest jeszcze taka nielogiczność: kiedy pacjent zapomniał starych igieł z domu, to masażystka mówiła, że nie szkodzi, bo da jednorazowe za darmo. Za igły trzeba było zapłacić, a tu nagle darmowe? Nasuwa się pytanie, to po co w ogóle kupować, a potem przynosić je z domu, skoro to nie problem, żeby dał darmowe. Dziwne. Skoro gościu z higieną jest na bakier i używa wielokrotnie tych samych igieł, to...może i te zwane przez nich jednorazowe... ?!!! Ludzie uciekajcie stamtąd, bo AIDS, HIV, żółtaczka typu C, czy inne paskudztwo już się na was tam może czai.. albo jest już w was! Rdzę się przebadać.

Gość gość
Od dobrych kilku lat jestem pacjętem dr Kima i żyję.Jak inni pacjęci mam osobisty pojemnik na mocz,i nie widzę w tym nic złego.To nie słoik po majonezie a atestowany wyrób.Żadnej z wymienionych chorób z gabinetu nie wyniosłem.Co do kozetki ,to z opisywaną sytuacją spotykałem się,ale w gabinecie lekarzy rodzinnych,izbach przyjęć przyszpitalnych.Gratuluję spostrzegawczości,ale widocznie taki był cel wizyty.Jak człowieka coś boli,to myśli krążą wokół tego problemu i tylko tego.Ciekawi mnie czy ten cały obraźliwy wpis to działanie na zlecenie czy objaw chorobowy z którą pisząca odwiedziła gabinet.Życzę zdrowia

Gość calmbird
Moja cala rodzina leczy sie u Dr Kima. Jest to lekarz, ktory ma tyle pieniedzy, ze wcale nie musial by podejmowac sie pomagania. Jest to jednak jego hobby, lubi pomagac ludziom. Przyszedlem do niego z bolami glowy i kregoslupem szyjnym w fatalnym stanie, po 8 zabiegach wlasnie to piszac, juz czuje duza ulge i bol glowy zmniejszyj sie do minimum. Jest to lekarz, ktory leczy. Ale przygotujcie kieszen, bo mimo tego, ze wizyty sa w miare tanie, to musi byc ich duzo. Z kregoslupem nie ma zartow i trzeba go rehabilitowac/nastawiac po woli. Konwencjonalna sluzba zdrowia moze sie od Pana Doktora uczyc.

Gość Agata Mazur Stargrad
Zastanawiam się czy byłyśmy z gość 2017.09.06 w tym samym gabinecie, po tym wyjątkowo niepochlebnym co najważniejsze nie znajdującym potwierdzenia w rzeczywistości komentarzu, mam co do tego poważne wątpliwości. Korzystam z usług pana Kima okazjonalnie jakieś 8-10 lat, nigdy nie zdarzyło się żeby którakolwiek z pracujących tam osób położyła mnie na „brudnej” leżance. Niejednokrotnie czekając aż łożko wyschnie po myciu, zastanawiałam nawet się po co w ogóle ta cała dezynfekcja, skoro leżanka nie ma bezpośredniego kontaktu z ciałem, pacjent leży na swoich własnych ręcznikach lub kocach, jeżeli takowych nie posiada jest kładziony na jednorazowych papierowych podkładach medycznych. To fakt nie zauważyłam żeby dotykająca mnie rehabilitantka dezynfekowała ręce, ale też nie wchodziłam za nią do łazienki, skąd dochodził głos odkręcanej wody. Inna rzecz że zarówno pani rehabilitantka ( P. Kasia ?) i pan masażysta ( p. Rafał ?) nidgy nie dotknęli mnie bez zakładanych przy mnie rękawiczkach, wyjętych prosto z pudełka stojącego na stoliku przy leżance ! A po masażu wyrzuconych do stojącego obok kosza. Na stolikach przy leżance stoi co najmniej kilka środków do dezynfekcji powierzchni, rąk czy ran jak udało mi się zauważyć ( jak widać również jestem spostrzegawcza) tak samo wygląda kwestia czystości toalety błysk i czystość aż pachnie, tam również zauważyłam mnogość weszelakich medycznych środków czyszczących. Ja osobiście nigdy nie spotakałam się z żadną z opisanych przez panią sytuacji. Nwet temat jednorazowych igieł jest mi znany z autopsji, nie jest prawdą ,że za te igły kiedy zapomni się tych swoich się nie płaci, Ja płaciłam. Dlatego zastanawiam się czy w ogóle korzystała pani z usług firmy DR KIM czy przerysowała i przekłamała pani jakąś zasłyszaną nieprawdziwą opinię tylko czemu miałby służyć takie działanie ? Czyżby konkurencja ? Inna sprawa że jeżeli już pisze pani takie rzeczy to proszę mieć odwagę podpisać się z imienia i nazwiska tak jak robię to Ja. Być może kiedyś Ktoś z pracowników DR KIM będzie mógł się ustosunkować osobiście do wypisywanych przez panią rzeczy do tego czasu to zwykłe anonimowe pomówienie.

Gość Agata Mazur Stargrad
Nigdy też nie miałam równie nieprzyjemnych co pani odczuć zapachowych w trakcie kontaktu z panem Kimem. Nie uważam żeby był to człowiek niedomyty z higieną na bakier. Pan Kim przy mnie dezynfekował ręce mocno alkoholowym płynem ze stolika przy leżance, po zakończonym zabiegu zanim przeszedł do pomieszczenia z innym pacjentem również na moich oczach zdezynfekował ręce. Także wypisywane tu rzeczy nie są prawdą. Pozdrawiam

Gość gość
Mi pomogl mojej mamie i siostrze tez, wiec polecam jest dziwny ale uczciwy i nie sciemnia ze pomoze, mojego tate odeslal powiedzial ze nie bedzie go leczyl bo za duze ma zwyrodnienia i nie bedzie zadnego efektu i ze szkoda jego pieniedzy

Gość zw
buc cham prostak bez kultury mowiacy do pacjenta jak do psa lezec pierdzi beka jest arogancki i opryskliwy ale jeb...ny jest skuteczny jak nikt inny i zawsze mnie ratuje wiec jestem w stanie przymknac oko na jego skandaliczny sposob bycia

Gość Bożena Grabarczyk
W zeszły czwartek zakończyłam leczenie. Jestem bardzo zadowolona, chociaż w trakcie terapii miałam kilka takich momentów, że nawet chciałam przerwać terapię. Ból w trakcie leczenie chwilami był nieznośny, dzisiaj nie ma go już w ogóle. Wcześniej bolało mnie kręgosłup codziennie przez 2 lata. Pan Kim zaczynając leczenie zapewnił mnie że będzie dobrze, ale też od razu zaznaczył, że będą gorsze dni gdzie ból będzie silny i że to przejściowe. Miał rację. Miałam dużą dyskopatię i wyznaczony termin operacji, której po 10 zabiegach udało się uniknąć. Będę mu za to wdzięczna do końca życia. Modlę się o pana zdrowie i o to żeby żył pan jak najdłużej i dalej pomagał ludziom takim jak Ja.

Gość gość
Byłam 1 raz na wizycie i zraziłam się na zawsze, nigdy w życiu nie spotkałam się z tak śmierdzącym o chamskim zachowaniu lekarzem, nawet jeśli to Koreańczyk bywają wśród nich kulturalne osobniki ale ten nie przynosi chluby swojej nacji, sprawia wrażenie obscenicznego i nieobytego z żadną kulturą człowieka, w "gabinecie" odczuwa się ogólne wrażenie brudu i smrodu. Jeśli komuś wydaje się, iż został uleczony...to tylko wrażenie placebo a reszta dobrych opinii pochodzi od pracowników tego samozwańczego "doktora",którzy mają b.duże przy nim dochody bo ludzi naiwnych nabierających się na niby "cudowne"leczenie jest mnóstwo.Ostrzegam pozostałych ew.chętnych na te szarlatańskie sztuczki!!! Ciekawe kto jemu dał zezwolenie na takiego rodzaju działalność? Podejrzewam, iż zostało przepłacone, bo stać go na wszystko przy takich tłumach chorych nabranych na obietnicę "wyleczenia"...to tylko miraże...!!!.

Gość Bogdan
Dnia 3.12.2018 o 11:13, Gość gość napisał:

Byłam 1 raz na wizycie i zraziłam się na zawsze, nigdy w życiu nie spotkałam się z tak śmierdzącym o chamskim zachowaniu lekarzem, nawet jeśli to Koreańczyk bywają wśród nich kulturalne osobniki ale ten nie przynosi chluby swojej nacji, sprawia wrażenie obscenicznego i nieobytego z żadną kulturą człowieka, w "gabinecie" odczuwa się ogólne wrażenie brudu i smrodu. Jeśli komuś wydaje się, iż został uleczony...to tylko wrażenie placebo a reszta dobrych opinii pochodzi od pracowników tego samozwańczego "doktora",którzy mają b.duże przy nim dochody bo ludzi naiwnych nabierających się na niby "cudowne"leczenie jest mnóstwo.Ostrzegam pozostałych ew.chętnych na te szarlatańskie sztuczki!!! Ciekawe kto jemu dał zezwolenie na takiego rodzaju działalność? Podejrzewam, iż zostało przepłacone, bo stać go na wszystko przy takich tłumach chorych nabranych na obietnicę "wyleczenia"...to tylko miraże...!!!.

Byliśmy chyba w tym samym czasie na wizycie u pana Kima. Kto jak Kto ale akurat szanowna "PANI" na temat higieny w ogóle nie powinna się wypowiadać . "PANI " "ZAPACH " został jeszcze długo po pani wyjściu.

Inna sprawa , że jeżeli 'PANI" oczekuje , że się Jej wyleczy brodawki weneryczne akupunkturą to trudno mówić o czymś innym niż o cytuję tylko  " MIRAŻACH "  :D

pozdrawiam Bogdan

Gość Wanda

Nie wiem jaką trzeba być kłamliwą, bezduszną i bezwstydną KUR.......,żeby wypisywać takie kłamliwe oszczerstwa na osobę , która jest śmiertelnie choraktórej niedługo już z Nami nie będzie. Mam nadzieję że będziesz się kłamliwa s.....o smażyć w ogniu piekielnym, mam nadzieję że już nigdy nie zaznasz szczęścia i zdechniesz w męczarniach. Bądź przeklęta !!!!!! Ty i cała Twoja rodzina.

Tak bardzo mi przykro panie doktorze, wczoraj się dowiedziałam. Będę się modlić za pana. Dziękuję za całą pana pomoc i wszystko co pan zrobił dla mnie i mojej rodziny.

Gość Gosc

Gabinet zamknięty na stałe , to naprawdę przykre, ale cała prawda jest taka, że podejście pana Kima do pacjentów bardzo zmieniło się na niekorzyść na przestrzeni ostatnich lat. Im więcej miał pieniędzy tym bardziej olewackie miał podejście do ludzi. Skracał czas zabiegów, wydłużał ich ilość. Nie zależało mu już  tak jak kiedyś na tym żeby naprawdę komuś  pomóc. To już od dawna nie był ten przemiły, skromny Kim sprzed 20 lat, być może to wina choroby. Życzę mu wszystkiego dobrego. Mam nadzieję, że Karolina przejmie po Kimie gabinet, to ona tak naprawdę od lat robiła tam całą robotę i niejednokrotnie pomogła mi masażem bardziej niż sam Kim, myślę że to tylko głównie dzięki jej podejściu do pacjentów to wszystko jeszcze funkcjonowało. Kim wracaj do zdrowia ! Najlepszego !