Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 7 punktów w skali apgar to mało ?

Polecane posty

Gość gość
Moja córka miała 5pkt. Ale ma już 6 lat i rozwija się bdb. W 1 minucie miała 5, potem 7 a potem 10.

Gość gość
to nie jest mało ale to powinno być sygnałem do dalszej obserwacji, urodziłam wcześniaka z 7 pkt i po 5min 10pkt ale.. wydawało mi się wszystko ok, tymczasem po roku dwóch pięciu wciąż ma obniżone napięcie i problemy narastają, na szczęście już o tym wiem i widzę że ma to do samego początku bo 0 dostał przy porodzie właśnie za napięcie i 1 za zabarwienie skóry, dziś wiem ze to był sygnał by obserwować te braki, niestety ja się za to zabrałam dopiero po 3 latach i teraz nie jest łatwo ale rozwija się w mairę dobrze

7 to tak srednio. Chociaz dla mnie ten apgar to w sumie nie oddaje rzeczywistego stanu. Moj syn mial 10a po 30 minutach wyladowal pod kardiomonitorem.

Gość gość
zależy w której minucie u nas było 9, 9 i 9 odjęto za napięcie-początkowo myślałam że za płuca (wrodzone zapalenie) jest wcześniakiem napięcie ma teraz bdb. Za co ma odjęte punkty? Synek znajomych też miał 9-za mocne napięcie i jest ok. Dodam że w obu przypadkach samo się wyrównało bez rehabilitacji.

Gość gość
Ja mialam 3 po urodzeniu. Bylam podduszona. Lekarz mojej matce powiedzial ze o ile przeżyję to bede warzywe. Ja zyje , jestem zdrowa i mam sie dobrze :-)