Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupiłam podróbkę perfum !!!!

Polecane posty

Gość gość

witam , kupiłam od dziewczyny na olx.pl chyba podróbkę perfum chanel mademoissele. Nie ukrywam że cena była bardzo atrakcyjna bo 130 zł z przesyłką. Co prawda dziewczyna nie pisaala ze sa oryginalne ale tez nie zaznaczyla w opisie ze watpi w oryginal. Niestety teraz nie chce mi zwrocic pieniedzy. Czy moge jakos gdzies zglosic te sprawe?

Gość gość
oj tak,koniecznie musisz wziąć dobrego adwokata i odwiedzić Prokuraturę:):):)

Gość gość
no może to dla kogoś śmieszne ale dla mnie to strata pieniędzy

Gość gość
zgłoś to olx

Gość gość
Możesz w ciągu 10 czy 14 dni (nie pamiętam dokładnie) odstąpić od umowy zawartej na odległość bez podawania przyczyny. O ile nie kupiłaś towaru w drodze licytacji masz takie prawo. Pamietaj, że zawsze możesz zadzwonić do Rzecznika Praw Konsumenta.

Gość gość
to się tyczy sprzedaży przez firmy a nie przez osoby prywatne.

Gość gość
Jeśli nie napisała że oryginał tzn.nie oszukiwała.Ty miałaś prawo zapytać ,jesli tego nie zrobiłaś jesteś na spalonej pozycji.Poza tym gdyby był oryginał to byś zapłaciła trzy razy więcej a ty zapłaciłaś cenę podróbki i nie rozumiem w czym masz problem. Chciałaś za te 130 zł mieć oryginał,chyba się urwałaś z choinki. Mogłaś iśc i kupic sobie w drogerii.

Gość gość
Sprzedaż podrobek jest przestępstwem, więc możesz iść śmiało na policję. Sprawę wygrasz, a oszustka na przyszły raz się zastanowi.

Gość gość
No i należy tak robić. Sam sprawę taką wygrałem.

Gość gość
Po jaki huj kupowalas glupia cipo tak jest jak spiacea ksiezniczka buja w oblokach. Wiadomo ze za kwote 130zl bedzie to podrobka a nie orginal to nie jest wina osoby sprzedajacej tylko twoja bo zanim cos zrobisz to sie zastanow

Gość gość
Na policje do prokuratury a moze jeszcze do komorowskiego lub tuska sie zglos o pomoc. Wina jest twoja za taka cene co bys chciala orginalny perfum za kwote 130zl zejdz kobieto na ziemie albo jestes tak naiwna albo ograniczona umyslowo zal miej sama do siebie a nastepnym razem sie zastanow co robisz albo idz do drogerii I zaplac nie 130zl tylko 400zl I bedziesz miec pewnosc ze dobrze kupilas. Boze jacy ludzie sa idioci zmiluj sie nad nimi.

Gość gość
Pchła Szachrajka po obiedzie Do cukierni bryczką jedzie, Już z daleka widać z bryczki Purpurowe rękawiczki. Pchły ciastkami zwykle gardzą Nasza zaś lubiła bardzo Tartoletki, papatacze, Ptysie, bezy i sękacze, Rurki z kremem, tort z wiśniami, I babeczki z malinami. Wchodzi śmiało do cukierni, Wpas kłaniają się odźwierni, Już kelnerzy przyskakują Grzecznie w rączkę ją całują. — "Dzisiaj rurki z kremem zjem, "Bo ogromnie lubię krem, "Proszę podać ze trzydzieści, "Stolik więcej nie pomieści!" Przy stoliku Pchła zasiadła, Jedną rurkę z kremem zjadła, Zostawiła pełną tacę. — "Za tę jedną rurkę płacę!" Wstała, wyszła, odniechcenia Powiedziała "dowidzenia", I mignęły tylko z bryczki Purpurowe rękawiczki. Bardzo dziwią się kelnerzy: — "Jak rozumieć to należy? "O trzydzieści rurek prosić, "A po jednej mieć już dosyć?" Nagle patrzą: co to? Czemu W rurkach wcale niema kremu? Wszystkie puste! Co za kwestia? Zjadła cały krem ta bestia! Tak się przejął tym cukiernik, Że przypalił cały piernik, I zawołał: "Proszę mi tu "Kupić jutro flaszkę flitu, "Gdy znów przyjdzie Pchła przeklęta, "Rurki z kremem popamięta!"