Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prośba o kasę na urodziny 9 latki

Polecane posty

Gość gość

Witam, chciałabym się Was poradzić, bo nie wiem jak postąpić. Córka przyniosła zaproszenie na urodziny od koleżanki z klasy- mają po 9 lat. Urodziny są w sali zabaw .Na zaproszeniu widnieje wierszyk i prośba o kasę zamiast prezentu, bo mała zbiera na telefon. Uważam że to chamskie i postanowiłam nie puścić córki na te urodziny, a Wy jakbyście postąpiły?

Gość gość
Nie puszczaj je ale nie dlatego że chodzi o kase. Wiesz co się może dziać na sali balowej ? Somomia i gomoria.

A ja bym poszedł i dał te pieniądze. Daj jej te 20 zł czy 50, nawet jeśli zabiorą to jej rodzice i to bzdura. Miej klasę, jak cię stać to ok. Chrzanić to, może faktycznie to prawda. Chociaż z drugiej strony co to za rodzice. Za ile 9 letnia dziewczynka może mieć telefon, raczej nie za kilka stów. Mała powinna dostać dużo fajnych prezentów a telefon powinni kupić jej rodzice i wręczyć w dniu urodzin.

Gość gość
a ile chciałaś przeznaczyć na prezent? 10zł? Ja bym włożyła w kopertę 50zł a nie robiła cyrki jak ty

Gość gość
* Sodomia

Gość gość
hahahahha ale ludzie mają tupet, takie informacje na zaproszeniach ślubnych to totalna wiocha a co dopiero na zaproszeniach na urodziny! Nie posłałabym dziecka na takie urodziny! bez rpzesady,,,,dokąd ten świat zmierza?? A ludzie którzy tu naskoczyli na autorke to jacys idioci

Gość gość
a niech zbiera kasę a nie dostaje na gotowo telefon. Pomijając fakt że nie każdego rodzica stać na tel nawet za 300zł :-o

Gość gość
Też tak właśnie myślę, chcą żeby im się zwróciła kasa za imprezę, a ja wiem jak się dziecko cieszy z prezentów, chociażby nie niepotrzebnych i niepraktycznych, jak to uważają rodzice.

Nie każdego stać na tel za 300 zł. Urodziny są raz w roku, ciężko odłożyć przez cały rok na tą okazję pieniądze dla dziecka, co za ludzie, przykro się robi jak się na to patrzy.

Gość gość
wyolbrzymiacie jakbyście robili prezenty za tysiąc złotych :D

Gość gość
Jak nie mają kasy to po co robią urodziny, gdzie koszt od 1 dziecka wynosi 25 zł, a zaproszonych jest 15 dzieci z klasy, za to by kupili ten cholerny telefon

Swoją drogą też mi prezent dla dziecka, telefon... eh kupa radości :o można pograć w snake

Można kupić tyle wspaniałych prezentów, zabrać dziecko w tyle miejsc, zostawić tak wspaniałe wspomnienia, że aż żal robić jakąś imprezkę z dzieciakami i kupować jakiś durny telefon :o

Gość gość
Moi znajomi robili dziecku komunie i tez zaznaczyli ze mała chce pieniądze. Ale te były przeznaczone na wyjazd do disneylandu i mała "zbierała" na wyjazd juz od jakiegos czasu.

Gość gość
ja bym dała 30zł.

Gość gość
Ja na urodziny kupuję prezent za ok. 50-60 zł więc to nie jest problem, zawsze pytam się dzieci co by chciały i widzę ich radość z otrzymanego prezentu, chodzi mi o sam fakt bezczelności tych rodziców,a biedni nie są skoro robią taką imprezę

Gość gość
Na komunię ok. zbiera się najbliższa rodzina, więc można tak zrobić, ale w 3 klasie prosić kolegów o kasę to bezczelność, szkoda tego dziecka.

Gość gość
Żadnej kasy!!! super pomysł, to pluszak uszyty na podstawie rysunku 9 latki !!!! Mega fajne!! Prosto z jej wyobraźni! Czyli wymarzone - i ożywione! Babka ma nie tylko złote ręce, ale i złote serce. Tutaj jest jej filmik z jakiegoś konkursu, w którym startuje - możecie sobie zobaczyć te pluszaki i ją - jaka pozytywna energia od niej płynie :D www.zrobtozlenovo.pl/doersi/pokaz/200 Uwaga - zakochacie się w pomyśle!!! :P Ja dostałam namiary od znajomej blogującej Mamy :D

Zaraz na mnie skoczycie, ze jest 21 wiek- mam tego swiadomosc:), ale.... po co 9 letniej gówniarze telefon? Robienie składkowej imrezy urodzinowej, by kupic jakiś telefon??? Absurd absurdów.

Gość gość
daj nr konta to dam ci do buzi

Gość gość
Idiotyzm. Jakby rodzice sami nie mogli jej kupić tego telefonu :O I nie dobijajcie mnie durnym argumentem, że niby ich nie stać - teraz wszystko można wziąć na raty lub wziąć pożyczkę. A telefony nawet te drogie można wziąć dziś na umowę.

Gość gość
I co, dla zasady ukarzesz swoją córkę? Cała klasa będzie na urodzinach a ona nie bo mama chce w innej formie dać prezent i się obraziła? Wiesz, ludzie są dziwni ale ja jako matka owszem swoje bym myślała ale dziecko na urodziny bym puściła i jedyne o czym bym myślała to czy się dobrze bawi a nie o tamtej rodzinie.

Gość gość
Dziewczynka chce telefon, dlaczego nie, jeden prezent, a porządny. Znów tu pojawia się zazdrość, po co telefon, lepiej żeby jej przynieśli 20 d**erelek. Przecież dziewczyna ma 9 lat pluszaki się daje dziecku w żłobku jak ma 2 lata.