Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Samobójstwo z powodu przeciętności

Polecane posty

Gość gość

Jakimi argumentami byście przekonali kogoś,kto chce popełnić samobójstwo,dlatego,że nie akceptuje swojego zwyczajnego życia.Nie może sie z tym pogodzić,że niektórzy są miliarderami,a on ( lub ona ) nie,nigdy nie będzie miał Lamborghini,latał prywatnym samolotem,miał luksusowego jachtu.

Gość gość
pieniądze szczęścia nie dają, owszem trzeba je mieć tak jak ja :classic_cool: ale bez nich można żyć... chyba :)

Gość Agata_ZSJ
Jeszcze wszystko jest przed nim, teraz może to wydaje się błahe i nieosiągalne, ale wystarczy w siebie uwierzyć i można góry przenosić. jeśli jest osobą wierzącą, pomocna okaże się modlitwa

Gość gość
ale jak ten ktoś by dalej ciągnął,że też chciałby polatać prywatnym odrzutowcem i powiedzieć panie Staszku pilocie nie lecimy jednak do RPA,zapierdzielaj pan do Australii

Gość gość
nie przesadzaj,że wszystko przed nim i będzie miliarderem,w jeszcze większą frustrację by to wpędziło,to tak jak niektóre dzieci mają swoje pasje,marzą o karierze,a potem zamiast się uczyć tego co do tej kariery mogłoby doprowadzić,spędzają lata na nauce szkolnych przedmiotów których nie trawią,trzeba się z tym pogodzić i tyle

Gość gość
Samobójstwo grozi pójściem do piekła a nawet jak się załapiesz na czyściec to ponoć i tak nie pójdziesz do nieba wcześniej niż wypadałaby Twoja naturalna śmierć więc albo piekło albo długi ciężki czyściec. A jeśli uważasz że na ziemi jest Ci źle to w czyśćcu będzie jeszcze gorzej.

Gość gość
każdy ma jakiś pułap dla siebie nieosiągalny

Gość Agata_ZSJ
Wszystko da się osiągnąć, wiem to po sobie... Nie jestem miliarderką, ale nigdy nie miałam takich marzeń...

Gość gość
a jak ktoś nie dowierza w niebo i piekło

Gość gość
nie wszystko da się osiągnąć,nie każdy zostanie pięknym i bogatym miliarderem,nie p*****l,że wszystko,dziecko np.dobre w językach obcych chcące zostać niezle zarabiającym tłumaczem przysięgłym,nie ma szansy na realizację tego marzenia w ramach edukacji szkolnej

Gość gość
nie wszystko dla każdego

Gość gość
A co rozumiemy pod pojęciem zwyczajnego życia? Pieniądze to nie wszystko. Lepiej mieć kochającą osobę, bliskich, porządnych znajomych i zarabiać sobie na normalne życie bez milionów i być szczęśliwym.

Gość gość
To mi wyglada na dluga terapie psychiki a nie argumenty.

Gość gość
lepiej mieć pieniądze, rodzina może Cię zawsze porzucić

Gość krakowiak
Czyli nie ma nic pewnego na tym świecie. Bo pieniądze mogą Ci ukraść, albo możesz stracić na inwestycjach:) Chyba jednak lepiej mieć kogoś bliskiego (tak mi się wydaje jako samotnemu)

Gość gość
bliski okradłby cię z kasy, człowieku otwórz oczy, inwestujesz tylko tam gdzie chcesz, ale pieniądze ci nie giną jak w rodzinie :O

Gość gość
A ile ma lat? 90? Skoro nie jest milionerka a tak tego chce to niech na to pracuje, niech wymysli biznes, niech sie uczy nie wiem cokolwiek.

Gość gość
Ja bym powiedzial,ze jak chcesz to sie zabij, Twoja sprawa. Jesli tak widzisz swoje zycie i czujesz,ze to najlepsze rozwiazanie to dzialaj.

Gość gość
pieniadze nie sa najwazniejsze

Gość gość
nie wszyscy sa milionerami i jakos zyja .sa biedniejsi od niego.

Gość gość
Ludzie zmagają się z ciężkimi chorobami, brakiem pracy, kalectwem itd, a tu jakieś wydumane problemu zepsutego człowieka.

Gość gość
Po co myśleć o abstrakcji typu miliardy? Jeżeli dzisiaj dana osoba zarabia 1500 miesięcznie, to jak się mocno postara to za kilka lat będzie zarabiać 15 000 miesięcznie. A kto wie czy kiedyś nie 150 000. Wszystko wymaga pracy, ale to są kwoty realne które inteligentny i pracowity człowiek może uzyskać budując własną karierę lub firmę. Nie koniecznie w kraju ale również za granicą. A pomijając już to. To przeciętny człowiek może czuć się bardzo szczęśliwie. Kwestia wyboru i chęci.