Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból dołu pleców

Polecane posty

Gość gość

Pomocy . Bolą mnie plecy na dole .. i tak jakoś dziwnie ciągnie mi w nogę , raz w jedna a raz w drugą . Do dziecka jest mi nawet ciężko się schylić .. raz to mi nawet coś jakby strzyknąc chciało jak kucałam,myślałam że się nie Podniose . Nie wiem co mam robić . Może jakieś ćwiczenia ? Czy jechać do ortopedy?

Gość gość
raczej do lekarza pierwszego kontaktu, bo może to być rwa kulszowa lub korzonki :)

Gość gość
Może dodam, że mam 19 lat. Korzonki możliwe w tym wieku?

Gość gość
tak jak większość innych chorób, które kiedyś miały tylko osoby starsze :)

Gość gość
Kurcze, jeszcze dobija mnie fakt, że moja ciocia miała problemy z kręgosłupem i nie dawno miała operacje ..boję się, że i u mnie może tak wyniknąć ..

Gość gość
tym się nie martw, chorób kręgosłupa raczej się nie dziedziczy

Gość gość
Chociaż tyle dobrze.. Ogólnie to od bardzo młodych lat, mam problemy z kręgosłupem a mianowicie skrzywienie Ledzwiowe . Jednak lekarz nie kazał mi ćwiczyć. Może to też od noszenia dziecka. synek ma prawie 13 miesięcy , więc jest co nosić..

Gość gość
ale mimo to idz do lekarza. 13 m to już wagę może mieć ;)

Gość gość
idz do lekarza koniecznie, nie bagatelizuj niczego jezeli nie przechodzi po kilku dniach. moj tato cierpial na bole krzyza dos dlugo, w koncu poszedl do lekarza (nigdy tego nie robil) lekarka powiedziala mu ze powinien schudnac i przestanie bolec. potem okazalo sie ze to juz byly przerzuty raka i zmarl po paru latach bo juz bylo za pozno. mial zaledwie 47 lat. idz i niech cie porzadnie przebadaja. ja juz nauczylam sie dmuchac na zimne. zdrowia zycze.

Gość gość
poszukaj jakiegoś masażystę fizjoterapeutę,może to być rwa kulszowa od dolnego odcinka kręgosłupa.

Gość gość
może to być też przepuklina kręgosłupa. Wtedy może tak "ciągnąć" na nogi. Idź do lekarza bo przepuklina kręgosłupa to fatalna sprawa i nieleczona prowadzi do trwałego kalectwa. Dwoje moich znajomych to ma i to młodzi ludzie.

Gość gość
O mój boże, trochę mnie nastraszyliście ..schudnąć na pewno nie muszę, bo należę do osób chudych, 58kg przy wzroście 175 cm. Ale do lekarza na pewno pójdę . I to jutro. Bardzo Wam dziękuję.

Miałam podobny problem. Kupiłam sobie materac na stronce http://dbamokregoslup.pl i jest dużo lepiej. Znajdziesz tam też inne fajne gadżety, które pomogą Ci przetrwać dzień. Oczywiście, nie rezygnuj z wizyty u lekarza. ;)