Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

weronika2014

Prosze pilnie o pomoc!

Polecane posty

witam, niedlugo moja corka konczy 6 miesiecy i chce przejsc na Bebiko 2. Czy ktos mi moze powiedziec jak to zrobic? Czytalam duzo porad i kazda jest inna..

Gość gość
podobno najlepiej mieszać przez kilka dni . Dokładać jedną miarkę nowego i codziennie jedną więcej.

Gość gość
jak ja przechodzilam na inne mleko to odczekalam az starego zostanie malo i po prostu na poczatku dawalam 4 miarki starego i 2 nowego, nastepnego dnia 3starego i 3 nowego itd (syn pil 6 miarek w sumie) itd a po 3 dniach pil juz mleko nastepne :)

Gość gość
ja nic nie mieszalam, tylko jak skonczylo sie mleko 1, podalam mleko 2. Bez przesady z tym mieszaniem, nic dziecku nie bedzie, nie dostanie szoku :D

Gość gość
moim dzieciom kompletnie nic nie bylo, przeciez sklad 1 i 2 nie roznia sie tak bardzo od siebie, tylko jest w nim troche wiecej mikroelementow, witamin i składnikow mineralnych. Jesli masz watpliwosci, mieszaj mleka, ale wg mnie to nie ma sensu.

Gość gość
ja też nie mieszałam - podałam poprostu 2 i obserwowałam czy jest ok- małemu nic nie było.

Gość gość z  godz11 00
ja mieszalam tylko dlatego ze to moje pierwsze dziecko i naczytalam sie w necie ze tak trzeba :) ale jak zmienialam mleka (z ang aptamilu na polski bebilon, jak bylam w PL na urlopie) to dalam sobie spokoj z mieszaniem :)

Gość gość
ja też przeszłam od razu bo nie wiedziałam że trzeba stopniowo, nic jej nie było

Chyba tez od razu przejde. Mieszkam na wsi i mamy swoje mleko od krowy, zastanawiam sie od kiedy podawac mojej corce? W schematach pisza ze po 1 r.z albo powyzej 3 lat. Ale jesli podalabym za jakies 2 miesiace(wtedy bd miec 8 m.) troche rozcienczone z woda to chyba jej nic nie bedzie? Jakie macie zdanie na ten temat?

Gość gość
Ja mieszalam. Zamienialam co dwa dni jedna miarke 1 na 2. Nie bylo to dla mnie zadnym problemem. Kupilam jak bylam w polowie 1 opakowanie 2. Tak radzila mi lekarka.

Gość gość
Ja bym nie podala 8 miesiecznemu dziecku mleka krowiego. Ono jest bardzo alergizujace. Moje dziecko ma niecale dwa lata i jeszcze nie pilo .

Gość gość
Bylam wczesniakiem, urodzonym w dosc ciezkim stanie. Wazylam 980g i mialam 36 cm. Gdy po prawie 3 miesiacach "wyszlam" z inkubatora, mama miala mnie karmic mieszanka z apteki, ale.... nie chcialam tego pic, tak samo nie tolerowalam owczesnego Bebiko. Mama przeszla na mleko od krowy, zyje i mam sie swietnie.

Gość gość
To ze tobie nic nie bylo nie znaczy że innym nie zaszkodzi. Mój syn regowal bardzo zle na mm nie mowiac co by bylo po krowim. Wymiotowal strasznie az tracił oddech i robil sie wiotki. Nie życzę takich akcji zadnej matce. Mogl byc tylko na piersi lub bebilonie pepti. Po roku zaczal jesc zwykly bebilon. Mleko krowie mozemy mu podac nawczesniej po drugich urodzinach.

Droga Mamo, najlepiej gdy nowe mleko wprowadzisz córeczce stopniowo. Okres przejściowy powinien trwać około tygodnia. Możesz przygotowywać mleko do kolejnego karmienia w ten sposób, że na porcję przygotowywanego mleka zamieniasz jedną miareczkę mleka podawanego dotychczas na jedną miareczkę nowego mleka, pozostałe miareczki bez zmian. W kolejnym dniu zwiększasz zamianę do 2 miareczek i tak postępujesz aż do całkowitej zamiany. Drugim sposobem jest zamiana jednego posiłku mlecznego w ciągu dnia na przygotowany z nowego dla malucha Bebiko 2. Stopniowe wprowadzanie pozwoli dziecku przyzwyczaić się do nowego mleka, dzięki czemu unikniesz opisanych problemów. Czasami musi minąć trochę czasu zanim maluszek przyzwyczai się do nowego produktu. Jeśli masz jeszcze pytania dotyczące żywienia dzieci, albo chciałabyś dopytać o zamianę mleka - zachęcamy do kontaktu z naszymi doradcami – zadzwoń (801 16 5555) lub napisz - serwisnutricia.com.pl Pozdrawiam, Doradca NUTRICIA Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska – producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań – zapraszam do kontaktu.