Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Interpretacja Wyników

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, może ktoś mi podpowie co moga oznaczać takie wyniki: Wyniki w 3 dniu cyklu. Estradiol-> 27,9pg/ml norma w fazie folikularnej(2 i 3 dzień) -> 0 - 84 pg/ml FSH-> 15,4 mlU/ml norma w fazie folikularnej(2 i 3 dzień)->3,0 - 14,4 mlU/ml LH->6,8 mlU/ml norma w fazie folikularnej ->1,1 - 11,6 mlU/ml Testosteron: 61,5 ng/dl kobiety owulujące 0 -80 Prolaktyna 16,8 ng/ml norma 4,79 - 23,30 ng/ml Staram się o dziecko już ponad 2 lata. Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o wynikach? lekarza mam dopiero za jakiś czas bo jeszcze progesteron mam do zbadania w 21 dc. Z góry dziękuje za pomoc.

Gość gość
fsh za wysokie, zrób jeszcze ft3 i ft4 oraz tsh, reszta w normie

Gość gość
Masz za mały stosunek lh do fsh -powinien oscylować koło 1 a u Ciebie jest mniejszy,co może świadczyć o zaburzeniach przysadka-podwzgórze.Możesz mieć cykle bezowulacyjne i stąd być może brak ciąży,

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. A czy to się jakoś leczy??

Gość gość
Trochę się przeraziłam, jak wyczytałam co oznacza podwyższone tsh. Tylko zastanawiam się, nad tym,że oznacza to brak owulacji. A ja co miesiąc mam objawy owulacji, kłucie w jajnikach, podwyższona temperatura i śluz. Czy to da się wyleczyć?? i jak koś wie może co ma wpływ na podwyższenie tsh? mam 29 lat, za sobą dwa poronienia i już brak siły...:(

Gość gość
przepraszam chodziło mi o podwyższone fsh

Gość gość
Zbadaj ten progesteron bo najprawdopodobniej masz jego niedobór i stąd poronienia, tarczyca jeszcze by się przydała.Nikt Ci lepiej nie doradzi co dalej, jak dobry lekarz.

Gość gość
Tarczyce mialam badana w marcu wyniki byly w normie. A od czego to fsh moglo tak sie podniesc?

Gość gość
miałaś monitoringi cyklu? bo jedynie one mogą na 100% potwierdzić lub wykluczyć owulację