Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammamamjsjsjdj

Kilkunasto centymetrowe kołtuny u kota perskiego!

Polecane posty

Gość mamammamamjsjsjdj

Witajcie, Sprawa ma się tak, że poprzedni właściciel bardzo zaniedbał perskiego kota, teraz jest mój a problem w tym, że cały jego grzbiet to jeden wielki kołtun! :O Jestem przerażona, nie wiem co w takiej sytuacji robić, pomóżcie.......... jedynie ogolić całego ale nie mam maszynki i chyba sama nie potrafiłabym więc gdzie szukać pomocy dla niego??? Proszę podpowiedzcie :( :(

Gość gość
ja mojemu polpersowi obcielam koltuny, siersc odrosla i jest ok. teraz go czesze co kilka dni. jak go wzielam jako malego kociaka to tez byla taki zaniedbany. mysle ze powinnac poobcinac co sie da, a reszte sprobowac rozczesac.

Gość mamammamamjsjsjdj
upup :(

Gość mamammamamjsjsjdj
No ale pisze wyraznie ze ma caly grzbiet skołtuniony, wszystko jest zlepione ze sobą, jeden wielki ciąg kołtunów nie da sie obciac nie da sie rozczesac jednym slowem nic! Nie wiem nawet czy maszynka to sie zgoli to jest takie grube i twarde co ma na sobie, skorupa :( pomocy gdzie ja mam z nim iść?!?!

Gość gość
ale masz problem

Gość gość
no to niestety musisz ogolic maszynka. jak nie sama to idz do weterynarza lub salonu dla kotow.

Gość mamammamamjsjsjdj
No a może to nie jest problem? Widzę jak się meczy nie moge na to patrzec!! W mojej okolicy nigdzie nie ma fryzjera dla kotow tylko dla psów ;((( ach.....

Gość gość
musisz obciac te koltuny, bo beda sie robic coraz wieksze. siers odrosnie. a kotek poczuje ulge. co najwyzej moze mu byc chlodno, ale mozesz mu jakies ubranko na ten czas zakladac. najlepiej poradz sie weterynarza.

Gość gość86
"psi" fryzjer nie powinien robić problemów jeśli chodzi o obcięcie kota

Gość mamammamamjsjsjdj
no bez przesady k***a az tak nie chce go zgolic ale czy do kogos dociera ze musze?!?!?!? Nie da sie powtarzam - NIE DA się obcinać co mam mu skore poranic?! Sfilcowana sierść na całym grzbiecie powiedzcie mi kto wie gdzie można pomoc mojemu kotu?

Gość gość
jeszcze raz pisze: IDZ DO WETERYNARZA. on ci pomoze.

Gość gość
znam gabinet weterynaryjny który na pewno pomoże twojemu kotkowi http://lecznicachylonia.pl . Chodzę tam ze swoim kotkiem. Kocie kołtuny to wynik zlej pielęgnacji, brak czesania kotka. Jak pójdziesz do weterynarza to dowiesz się jak prawidłowo pielęgnować kocią sierść aby była ładna i nie zwijała się.