Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nabuchodonozorV

byłam dzisiaj w McDonaldzie, istotny jest fakt że poza granicami Polski...

Polecane posty

Gość nabuchodonozorV

... na ogół nie jadam tego syfu, pierwszy od kilku lat weszłam do jednego po coś do picia. Moja kolej, podchodzę, zamawiam. Kobiecina z łamanym angielskim, ze znajomym akcentem próbuje mnie obsłużyć. Patrzę na identyfikator - Anna. Panią Annę zadanie najwidoczniej przerosło, gdyż zawołała koleżankę do pomocy - Izabelę. We dwie uporały się z problemem. Z ciekawości zaczęłam się rozglądać i obserwować pracowników. Moje obserwacje? Same Katarzyny, Patrycje, Aleksandry, Moniki uwijające się w pocie czoła wśród frytek, hamburgerów, ścierające kolejne tace, szorujące stoliki pod kontrolą brzuchatego Pakistańczyka wydającego kolejne rozkazy. A to wszystko za najniższą krajową... Można upaść niżej? :O

Gość gość
Faktycznie praca w McDonaldzie to tragedia. I w Polsce i za granica.

Gość gość
Z tego co się orientuje w M pracują tylko studenci, więc nie jest to tragedia jak na pierwszą pracę.

Gość gość1990
A co ty myślisz, że polaki "zagranico" to mają super fuchy, własne firmy itp? Wszyscy gadają jak im to dobrze na zachodzie, a taka jest prawda, że mają robotę gorszą niż murzyni i araby, są pomiatani i nielubiani przez tubylców, traktowani gorzej niż cyganie w Polsce.

Gość gość
Starzy ludzie po 30-stce też tam pracują... I w innych tego typu knajpach... A czego się spodziewałaś od dziuń z Maca? :D jak im w głowach tylko chlopacy, imprezki, ciapki....

Gość gość
smutne jest też to, że wiele z tych dziewczyn pewnie skończyło studia w polsce, a że nie mogły dostać pracę za która można się utrzymać a nie wegetować, musiały wyjechać... i tak wylądowały w angielskiej patologii wśród bezzębnych polaczków po wyrokach, którzy i tak w polsce nie mieli na co liczyć

Gość nabuchodonozorV
To nie były studentki... kobiety 25+. Ani jednej młodej twarzy. Bieda z nędzą. Choć nie powiem, żal mi tych kobiet...