Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Solange czy Solanż ? jak mi nadadzą imie córki w urzędzie?

Polecane posty

Gość gość

Chcę dać córce na imie Solange w oryginalnej pisowni ale boje się że pani w urzędzie zmianie na polski pisownię Solanż

Gość gość
jak sobie zażyczysz taka nazwe da, nie ma prawa bez twojej zgody nic zmieniac

Gość gość
czylio już nie ma przepisu że dziewczynka na końcu imieniu musi mieć literkę A ?

Gość gość
Kiedyś każde imię kobiece musiało kończyć się na a, poza tym obowiązuje polska pisownia. Chyba, że jedno z rodziców jest cudzoziemcem.

Gość gość
Byłam pewna że już nie ma koniecznosci nadawania dziewczynkom imion z literą a na końcu, ale przed wczoraj czytałam że te przepisy, które mają pozwolić rodzicom na większe pole do popisu przy nadawaniu imion wchodzą w życie w 2015 roku. Dowiedz się , bo tak naprawde wszystko zalezy od urzędnika. A jezeli ty lub ojciec dziecka jesteście obcokrajowcami to nie będzie problemu z oryginalną pisownią

Gość gość
taki przepis nie obowiazuje, mozesz nazwac dziecko jak chcesz byle by ta nazwa go nie osmieszala. ale zalezy to od urzednikow, jak trafisz na buca to mozesz miec problem z zarejestrowaniem takiego imienia. znam wiele osob ktore maja obcojezyczne imiona, niekonczace sie na A a oboje rodzicow sa polakami

Gość gość
Głupszego imienia chyba nie mogłaś wymyślić. Dziecku tylko krzywdę zrobisz takim imieniem. Jak będą dzieci do niej mówić sola ?

Gość gość
dlaczego krzywda? mi się takie imię bardzo podoba, wg mnie krzywda to dać dziecku imie Zuzia, Lena, Nadia, Nikola, Zosia czy inne które są nadawane co drugiemu dziecku :O jak będą mowic? Sola, Solcia co w tym złego? brzydsze imie to np. gertruda albo genowefa a jednak pokolenia naszych prababć miały takie imiona i nie płakały z tego powodu, nie jestem obcokrajowcem ani ja ani mąż , jak się nie zgodzą na Solange to będzie Sonia albo Sara, musi być na S, bo ja i mąż też mamy imiona na S

Gość gość
Solange? Masakra:O Pochodzisz z nizin społecznych?

Gość gość
dlaczego od razu z nizin? zobacz jak ma na imię pani prezes Solarisa, jest Polką, osiągnęła sukces, dlaczego niby imię ma określać pochodzenie?

Gość gość
Moja kolezanka ma na imie Angelika i nikt nie pisze Andzelika, tylko wykladowcy do niej mowia angelika i to jest smieszne :d

Gość gość
Sola to ryba. To już lepiej sonia.