Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Licówki

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam nieco wysuniętą do tyłu lewą górną jedynkę, prawa jedynka leczona jest kanałowo i jest prosta, przez tą lewą jedynkę między oboma zębami tworzy się szpara, nie chcę nosić aparatu ortodontycznego stałego ponieważ jest zbyt drogi... Myślałam żeby nałożyć na lewą jedynkę licówkę czy to dobry pomysł? Pomóżcie marzę o prostych zębach.

Gość gość
Za licówkę zapłacisz jeszcze więcej niż za aparat. Licówka nie wyprostuej zęba, a aparat tak.

Gość gość
Koszt aparatu stalego to ooło 2000 i co miesiac wizyty kosztujace 100 zl licówka to okolo 1000 zl a myslalam o "nadlaniu" poprzez licowke zeba i dorównania go do zęba prawego, wada jest naprawde niewielka więc myśle ze daloby rade, przeciez licowki uzyane sa do leczenia diastemy;)

Gość gość
Ale po co stały aparat i niszczenie szkliwa calego łuku zębowego? Aparaty ruchome są tak samo skuteczne

Gość gość
Niestety ruchomy aparat mi nie pomógł:/

Gość gość
Jak sama piszesz ze wada niewielka to po co zawracasz sobie głowę i szukasz na siłę problemu.

Gość gość
Niewielka ale widoczna i mam na jej punkcie kompleksy, i nie szukam na sile problemu

Gość gość
Ale licowka nie jest na stałe. Co 10 lat musisz wymienić i to i tak w najlepszym razie, bo przecież może wymagać naprawy wcześniej. Co wiąże się z kolejnym opilowaniem zęba. A aparat nie niszczy szkliwa, no chyba ze ktoś nie dba o higienę.