Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znajomi się rozjechali i dzisiaj nikt o mnie już nie pamięta

Polecane posty

Gość gość

a dla byli ważni: 1. koleżanka znamy sie od przedszkola wyjechała do innego miasta, wyszła zamąż i ma już dzieci w wieku szkolnym, kontakt sporadyczny ale był, nazywała mnie przyjciółką, gdy dowiedziała się ze kupiłam mieszkanie przestała się odzywać, na wiadomości nie odpowiada 2. koleżanka kontakt codzienny wzajemne wspieranie się- poznała faceta, wyszła za mąż, wyjechała za granicę, na ostatniego meila odpisała po 3 miesiącach 3. Koleżanka z podstawówki kontakt co kilka miesięcy ostanio urodziła dziecko, załatwiłam jej kilka spraw jak ona to powiedziała "jestem na miejscu i zajmuje się tym zawodowo" dostała dzięki czemu kasę do dzisiaj nie usłyszałam głupiego dziękuje za pomoc ale stwierdzenie że przyjaźń to interes :( do tej pory przestałam się z nia kontaktować czuje nie smak, chyba bardzo się zniechęciłam bo w te wszystkie znajomości wkładałam swoje siły, starania i energię a teraz jestem osobą samotną i wiecie co wole być sama niż otaczać się ludźmi którzy liczą tylko na to że im coś załatwię lub wesprę, jak sobie przypomnę tę znajomości to te sposoby tylko brały a nie dawały nic w zamian, szkoda że takich ludzi przyciągam

Gość gość
miało być że byli dla mnie ważni

Gość gość
sory za błedy pisze z telefonu

Gość gość
Szkoda, że ludzie tacy są. Pół biedy jeśli ty ich musisz zaczepić/przejąć inicjatywę a oni wtedy odpowiadają, ale gorzej jak właśnie odstawią cię na dłuższy czas mimo tego że coś proponowałaś czy tam się odzywałaś. Ludzie nie mają godności, a potem sami się nieraz budzą z ręką w nocniku - i dobrze.

Gość gość
zawsze doradzałam, wspierałam, wysłuchiwałam ale jak ja potrzebowałam wsparcia to nie było nikogo obok, było nieodbieranie telefonów, bagatelizowanie problemu w co niektórych przypadkach

Gość gość
alez dziewcze taka jest naturalna kolej rzeczy... wyobraz sobie teraz ze wyszlas za maz, czekasz na swoje pierwsze wymarzone dziecie, rzygajac jak kot a malzonek wpada z kumplem z podstawowki i oznajmia ze kumpel wlasnie teraz ma dla niego miesiac czasu bo jest na urlopie i od dzis do porodu bedziecie mieszkac we troje. Twoja zas rola jest podawanie im posilkow, bo oi teraz nadrobia zaleglosci w niewidzeniu sie z ostatnich pieciu lat i wlasnie zgodnie siedza sobie ogladajac mecz a ty zastanawiasz sie ktoremu najpierw z***bac walkiem do ciasta :D

Gość gość
no i jak, podoba ci sie taka opcja? ;)

Gość gość
nie o tym mówie że to były kontakty podtrzymujące znjamośc nie mówie o codzinnym wiszeniu na słuchawce ale odpisaniu na wiadomość, zdzwonieniu się co jakiś czas o takich rzeczach któe powoduję że mimo upływających lat dostrajających dzieciach przyjaźń trwa nadal, do tego potrzebne są obie strony a nie jedna która w dodatku ciągle się odbija od "zamkniętych drzwi"