Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto dostaje prezenty od teściowej?

Polecane posty

Gość gość

Dostajecie prezenty albo wasze dzieci? Ja nie dostaję ale jak byłam u koleżanki to ona od swojej teściowej dostała złoty medalik za taką cenę że zrobiło to na mnie wrażenie. Postanowiłam się już nie wychylać i nie kupować swojej teściowej prezentów jak ona nam nic nie daje, jasne kupię coś na urodziny święta ale coś słodkiego i wsio. Jakie jest wasze zdanie?

Gość gość
Ja nigdy nic nie dostałam od tesciowej ani moje dziecko. Kilka razy zdarzylo mi sie jej cos kupic do ubrania, ot tak po prostu, bez okazji. Bo byl rozmiar albo obnizka albo wiedzialam ze jej sie przyda. Zawsze byla zadowolona i cieszyla się ze o niej pamiętam. Niestety ja nie moge tego samego powiedzieć o niej. Pewne zdarzenie dalo mi do myslenia. Niech sie ciągnie teraz.

Gość gość
jakie zdarzenie opowiedz???

Gość gość
Ja na Święta od teściowej dostałam pilniczek do paznokci, mąż pidżamę - jak ja to mówię z gazety. Bo z jakiegoś sztucznego materiału, który nie przepuszcza powietrza. Jedynie córka dostaje prezenty ok, bo teściowa pyta co się małej przydało, wtedy idę kupuję tą ustaloną rzecz, za ustaloną kwotę i wtedy daje to wnuczce. Z kolei my jej w prezencie gwiazdkowym zrobiliśmy remont dużego pokoju, tj. kupiliśmy panele, gładzie i malowanie ścian. Ot to....

Gość gość
Jakie zdarzenie? Spoykalysmy sie kiedys przypadkowo w sklepie. Miala w rekach bluzke dla wnuka i rajstopy dla drugiej wnuczki. Dla mojego dziecka nic. Powiedziala ze ja to swoje dziecko super ubieram a tamte wnuki to zaniedbane dlatego im cos kupuje. Przykro mi sie zrobilo ze dla swojej drugiej wnuczki nic nie wzięła. Nie wymagam ani nie domagam się prezentów. Ale jak juz brala cos innym wnukom to i mojemu dziecku tez by mogła cos wziąć. I tak to wygladalo.

Gość gość
to jak w życiu niektórym się uda

Gość gość
co za krowa...

Gość gość
Ja dostaję, a właściwie to moja rodzina. Codziennie talerz gorącej zupy po przyjściu ze szkoły dzieci dostają, , opieka i czuwanie, aby wnuki na czas na zajęcia trafili. W soboty pół blachy ciasta też z nieba nie spada, otoczenie domu wypielęgnowane...Prezenty? To my jesteśmy winni teściowej podziękowanie, bo zawsze gotowa pomóc, wyręczyć, zadbać.

Gość gość
Ja nie mam teściowek ale mam strasznie fajnego teścia :). Mimo, że z moim mężem jestem już po rozwodzie to on i tak traktuje mnie jak swoją córkę. Moje dzieci dosają fajne prezenty( chociaż uważam, że nie musi nic kupować bo wystarcza że jest fajnym dziadkiem) niestety teść mieszka w Norwegii i przyjeżdza tak 2 razy w roku

Gość gość
Dobrze ze tesciowa dba i wyrecza, ze przypilnuje wnukow. Ja niestety/albo i stety o swojej tego powiedziec nie moge. Ale nie oczekuje od niej prezentow czy zajmowania sie moim dzieckiem. Blaszke ciasta potrafię i ja upiec i tez się dzielilam z tesciami ale odkąd wyszla ta sytuacja w sklepie powiedzialam dosyć. W mojej rodzinie bylo tak ze z mama kupowalysmy sobie bez okazji jakies rzeczy... kosmetyk, ciuch, cos do domu, ksiazke. Zalezy co sie ogladalo i w jakim momencie pomyslalas o bliskiej osobie.

Gość gość
wnuki powinno się w miarę równo traktować.

Gość gość
ja ostatnio dostalam ladny prezent na urodziny:) Posciel Verona, drobny prezent, ale fajnie, ze pamietala! Fajna mam tesciowa :D

Gość gość
czasami bez okazji-jakies kremy ,głownie vichy,czasami perfumy-ostatio lancome miracle.ale nie wiem czy to się liczy , bo ona to dostaje.ale ,ale dostajemy od niej co miesiąc 700 zł-pomaga nam spłacac kredyt.

Gość gość
Ja dostaję, aczkolwiek to nie są jakieś cenowo wartościowe podarunki. Teściowa wie, że uwielbiam starocie i czasami coś wyluka - stare lustro, komodę, kilka słoi Wecka, kafle... Obdarowuje mnie tymi "drobiazgami", a ja autentycznie cieszę się z nich. W salonie wisi jej świecznik na 8 świec, w kuchni stary kredens , cudowny z podwójnymi drzwiczkami na wszystkie domowe przyrządy, nawet z tabliczką do zapisywania co należy kupić, córka ma cudowne biurko wyszperane w jakiejś wiejskiej chacie, stare żelazka, kafle, naczynia do palenia kawy, młynki i inne drobiazgi. Doceniam jej starania i serdecznie jej dziękuję za każdy drobiazg.

Gość gość
Tesciowa pomaga spłacać kredyt? Jestem w szoku. Sa jednak na świecie tesciowe ktore pomagają. .. Perfumy tez fajna sprawa mimo tego ze je dostaje. W sumie nie musi Ci ich dawac, a jednak sie dzieli. .. Zazdraszczam takiej tesciowej/tesciow.

Gość gość
no fajne macie tesciowe

Gość gość
Ja mam z******ta tesciowa :) dostaje mase prezenow z ubran kosmetykow po droga bizuterie srebra i zlota :) tesciowa mnie uwielbia a ja ja zawsze moge na nia liczyc :) czeka tylko az ja odwiedze :) oczywscie zawsze ciasto na moj przyjazd jest :) tesciu oczywscie tak samo kwiaty dla mnie ogolnie wszystko . Zawsze stana po mojej stronie , nigdy po syna

Gość gość
Nic nie dostalam ,nie lubila mnie.Teraz jak mi sie sni,wiem ze dzien bedzie do bani:P

Gość gość
Ja mam z******ta tesciowa usmiech.gif dostaje mase prezenow z ubran kosmetykow po droga bizuterie srebra i zlota usmiech.gif tesciowa mnie uwielbia a ja ja zawsze moge na nia liczyc usmiech.gif czeka tylko az ja odwiedze usmiech.gif oczywscie zawsze ciasto na moj przyjazd jest usmiech.gif tesciu oczywscie tak samo kwiaty dla mnie ogolnie wszystko . Zawsze stana po mojej stronie , nigdy po syna x Oczywiście, piękny sen :P

Gość gość
Gosc 20:12 To nie sen tak jest.

Gość gość
Sory Gosc z 20:14 To nie sen tak jest

Gość gość
Nic nigdy nie otrzymalam od tesciow,baa chca od nas pieniadze pozyczac,ktorej i tak nie zwracaja,ale na papierosy maja,a pala obydwoje i graja w jakies glupie gry na facebooku,nigdy mnie nie zaprosili na obiad,choc wiedza,ze sama siedze w domu ,bo maz zagranica,ogolnie to nie mam z nimi dobrego kontaktu

Gość gość
ja tez nie mam dobrego kontaktu z rodziną meza i moja wina też w tym jest ale ogolnie oni wszyscy z tej rodziny mnie irytują i mąż już też a szkoda bo fajnie mieć przyjaciół teraz tak już zostanie bo co mogę zmienić jak mam już 40 lat

Gość gość
Ja. Wczoraj dostalam perfumy. Fajna kobieta ogolnie.

Gość gość
Ja dostałam złotą bransoletę , rodowy pierscionek z brylantem oraz dywan perski jedwabny i masę innych mniejszych rzeczy . Sama tez zawsze teściowej coś kupie najwiecej słodyczy lub perfumy :)

Gość gość
ja od mojej nic nie dostaje i nie wymagam, samej jej ledwie starcza , czasem ja jej kupie, wnukom czasem na mikolaja urodziny cos wyrzuci , ale nigdy nie wymagala, lepsza czekolada z serca niz ma dawac pieniadze a mamy sie klocic kurde jak to jest ze synowe wymagaja od tesciowych kasy i pieniedzy i drogich prezentow dla dzieci, mezowi moja tesciowa nic tez nie dala bo nie mieli, wesele wyprawil sobie sam moj maz ,mi rodzice, ale nigdy maz nie mial pretensji, czasem miedzy mna a tesciowa sa zgrzyty bo czasem lubi sie wtracac i wtedy mnie wkurza ale co do prezentow pieniedzy to ja bym nawet nie chciala od niej brac i na nikogo nie liczymy tylko z mezem na siebie

Gość gość
i powiem tak,pomijając kerdyt który pomaga nam splacac,czasami prowadzi nasze dziecko do przedszkola,kilka razy w roku zostanie z nim na noc.jak robi pierogi to hurtem więc dostajemy 2 półmiski.ale tez my jestesmy na kazde zawolanie od przywiezienia zgrzewki wody z marketu do zawiezienia dolekarza czy wypełnienie pitu.aha i do konca zycia może liczyc na pomoc nasza i naszych dzieci.

Gość gość
Ja nie myślę o perfumach czy czymś drogim ale coś fajnego na urodziny ja to bym chciała swojej synowej coś dać by miała na pamiątkę ale moja nawet nie pomyśli ja o niej myślę ale mam już dość pewnie jestem wredna bo coś bym chciała pewnie rozpieszczona jestem.

Gość gość
No właśnie sobie uświadomiłam ze nic od tej małpy nie dostałam. Ani nasze dziecko. A mąż na urodziny czy imieniny coś zawsze od niej dla siebie przywlecze. Nie bede do niej chodzila na jej święta, od teraz mam w d***e. Na im. i urodziny chodziliśmy, ale koniec, niech spada krowa stara.

Gość gość
dla dziecka malego coś kupić to nie problem w ciucholandach są maskotki nowe z metkami jak już taka biedna jest ta tesciowa a i inne zabawki sa tanie puki dziecko male byle czym sie zabawi.