Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Matka Natura Ojciec Czas

Które studia mi polecacie???

Polecane posty

1. Pedagogika Specjalna 2. Pedagogika Opiekuńczo-Wychowawcza 3. Psychologia 4. Resocjalizacja 5. Praca Socjalna 6. Aktorstwo 7. Reżyseria 8. Dziennikarstwo i Komunikacja Społeczna 9. Administracja 10. Wiedza o teatrze 11. Kulturoznawstwo 12. Politologia

Gość gość
Wiesz każdy z tych kierunków to naprawdę dobra fabryka ludzi bezrobotnych. Mam własną firmę i często się zgłaszają do mnie o pracę osoby po humanistycznych kierunkach i twierdzą że one się nadają no bo są po studiach mają mgr itp.Ale te osoby tak naprawdę nie mają żadnych praktycznych umiejętności nie umieją sprzedawać , nie znają się na technikach marketingowych nie mają pojęcia o gospodarowaniu zasobami finansowymi , są po prostu bez użyteczne dlaczego ? dlatego że swoje najlepsze lata spędzili na przyjmowaniu tonami wiedzy bez użytecznej ,a nie na zdobywaniu doświadczenia zawodowego. Zauważ że większość przedsiębiorców zaczynała karierę po szkole średniej dopiero w trakcje nabywając wiedzę nie zbędną na danym poziomie

Gość gość
U mnie kiedyś były cztery dziewczyna na stanowisko pracownika biurowego. Jedna skończyła studia dziennikarskie, więc dałam jej szansę i zatrudniłam ją jako osobę ds reklamy ale dwie panienki po pedagogice po prostu odprawiłam z kwitkiem i wzięłam dziewczynę po technikum ekonomicznym.

Gość gość
Pisałem pierwszy post. Moja rada jest taka studiuj zaocznie i idź do pracy gdzieś gdzie Cię nauczą sprzedawać(oczywiście nie mówimy tu o sklepie spożywczym) dlaczego? bo to najbardziej uniwersalna a zarazem przydatna umiejętność w życiu . Dobry sprzedawca zawsze znajdzie dobrą pracę .Po za tym potem możesz pracować w innym zawodzie ale posiadając umiejętności sprzedażowe możesz w dużym stopniu dorabiać sobie do pensji podstawowej np sprzedając kosmetyki, ciuchy itp.

Gość gość
"sprzedając kosmetyki, ciuchy ...) ... własną dope Jedyne sensowne studia to takie które dają konkretny zawód: inżynierskie, medyczne, prawnicze ... + specjalizacja. Po t.zw. miękich studiach jesteś w gorszej sytuacji niż ktoś po zawodówce, ale z umiejętnościami. Szkoda nafty.

Gość gość
niezdecydowanym polecam nowy cykl na YT: youtu.be/jbBcKD-XPBw Talk Not Show: odkryj swoja pasje, poznaj kulisy zawodow. Pierwszy odcinek z serii ZAWODY: Aktorka http://youtu.be/9jc_XjRGFHE

Gość gość
Z tego co napisałaś to psychologia jest najlepsza. Psychologowie zarabiają na wydawaniu wszelkich zaświadczeń.

Gość gość
A moim zdaniem jeżeli się zawalczy, to po każdym kierunku studiów można znaleźć dobrą pracę. Wiele z kierunków, które wymieniłaś oferuje ta akademia www.ignatianum.edu.pl. Słyszałaś o niej? Moja kumpela tam studiuje i jest zachwycona programem, całą organizacją szkoły. Mówi, że ta akademia ma naprawdę bardzo dobry poziom i panuje tam atmosfera idealna do studiowania. Przejrzyj sobie ich ofertę, może coś Cię zainteresuje. Dla mnie szczególnie ciekawe wydaje się kulturoznawstwo, politologia, psychologia..